01 Şubat 2004 22:00

Bayramı zehir ettiler

Belediye, kurban kesimi için 140 milyon lira istedi. Kurban almakta zaten zorlanan halk, yine yol kenarı ve parklarda kesim yaptı.

Paylaş
Belediye, kurban kesimi için 140 milyon lira isteyince; kurban almakta zaten zorlanan halk, soluğu sokakta aldı. 1 milyar 459 milyon lira cezayı göze alan vatandaşlar, kurbanlarını evlerinin önü, parklarda ve yol kenarlarında kestiler. Kurbanları "zar, zor" aldıklarını söyleyen vatandaşlar, "140 milyon çok fazla, bu saçmalık" sözleriyle belediyeye tepki gösterdiler. Alibeyköy'de aldığı kurbanı belediyenin gösterdiği yerde kestiren İsmail Sarıca, "140 milyon çok fazla. Böyle uygulamalarla belediye ve valilik amacına varamaz. Ben şartlarımı zorlayarak kesimi burada yaptırdım, ama her insan bunu yapamaz. Ücretsiz ve biraz daha büyük olsaydı daha farklı olurdu" dedi. Mustafa Yaşar ise, "Belediye böyle engelleyemez, böyle saçmalık görmedim. Kurbanı binbir güçlükle alıyorum zaten, birde 140 milyon ödemek ağır geliyor, veremem ben" diye konuştu.

Kimse memnun değil Bu arada Kurban Bayramı'nın ilk gününde de kurban satış yerleri tıklım tıklımdı. Ama Kurban satıcıları zararına satış yaptıklarını söylerken; müşteriler ise pahalılıktan şikayetçiydiler. Kiralık kamyonet sahipleri, poşet ve bıçak satanlar, "TSE uymayan" kasaplar yine her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi görev başındaydılar. Erzurum'dan kurban satmak için gelen Ali Şahbaz, 28 adet büyükbaş hayvan getirdiğini ancak 8 tanesini sattığını söylüyor. Şahbaz, "Köylü iflas etti. Köye dönsem araba parası yok. Zararına satış yapıyoruz" diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getiriyor. Sabahtan beri pazarı dolaştığını anlatan Ahmet Şahin ise, "Keseme uygun bir şey bulamadım. Almaya çalışacağım biraz daha ucuzlar diye bekliyorum, belki yarın alırım" diyor.

ÖNCEKİ HABER

Kapıdan satış mağdur ediyor

SONRAKİ HABER

Polis üniversitesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...