06 Mart 2011 08:42

Eskişehirli Kadınlardan 8 Mart Çağrısı

Başbakan Tayyip Erdoğan her kadından en az üç çocuk doğurmasını isterken istatistiklere göre Türkiye'de günde 3 kadın hayatını kaybediyor. Her 5 Kadından biri yaşamında en az bir kez tecavüze veya tecavüz girişimine maruz kalırken, kadın cinayetleri ise son sekiz yılda yüzde 1400 oranında artı.Eskişehir’de Emek P

Eskişehirli Kadınlardan 8 Mart Çağrısı
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan her kadından en az üç çocuk doğurmasını isterken istatistiklere göre Türkiye'de günde 3 kadın hayatını kaybediyor. Her 5 Kadından biri yaşamında en az bir kez tecavüze veya tecavüz girişimine maruz kalırken, kadın cinayetleri ise son sekiz yılda yüzde 1400 oranında artı.

Eskişehir’de Emek Partili Kadınlar konuyla ilgili il binasında basın toplantısı düzenledi. EMEP’li Kadınlar adına açıklama yapan Emel Bilgin, Türkiye’nin kadına yönelik şiddette dünya ikincisi olduğuna dikkat çekti.  “8 Mart biz kadınlar için bilinçlenmenin, gözlerimizi daha açmanın, silkelenmenin, dayanışmayı büyütmenin, bütün emekçi kadınlarla omuz omuza mücadele ve taleplerimizi haykırma günüdür” diyen Bilgin, 8 Mart Salı günü Eskişehir’de düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yaptı. Eskişehirli kadınlar yarın 17.30’da Yediler Parkı önünde bir araya gelerek Adalar’a kadar yürüyüş düzenleyecek. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Birleşince daha güçlüyüz’

SONRAKİ HABER

On binlerce “Can”dan mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...