06 Mart 2011 08:19

‘Birleşince daha güçlüyüz’

Mamak'ta aralarında muhtarlıklar, sendikalar ve yöre derneklerinin de bulunduğu 16 örgütün çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, "Birleşince daha güçlüyüz" dedi.Ankara Mamak General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarlığı’nın çağrısıyla b

‘Birleşince daha güçlüyüz’
Paylaş

Ankara Mamak General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarlığı’nın çağrısıyla bir araya gelen sendika, köy ve mahalle derneği üyesi kadınlar, “kadın erkek eşitliğinin yaşamın bütün alanlarına yansıdığı bir dünya” talebinde bulundular.

Kızının eski sevgilisi tarafından öldürülen BES Ankara Adliyesi İşyeri temsilcisi Nejla Yıldız’a ithaf edilen yürüyüşün ardından yapılan etkinlik, Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Mamaklı kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Nejla Yıldız’ın annesi Fadime Kurnaz, yaşanan cinayetlere sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, “öldürülen sizin kadınlarınız, çocuklarınız da olabilirdi” dedi.

‘EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ÖRGÜTLENMEYE’

General Zeki Doğan Mahallesi Muhtarı Nurhayat Farımaz, kadın istihdamının her geçen gün gerilediğini, kadın cinayetlerinin, şiddetin, taciz ve tecavüzün giderek arttığını, kadın yoksulluğunun derinleştiğini belirtti. Muhtarlık olarak yürüttükleri çalışmaların sonucunda kreş binasının açıldığını müjdeleyen Farımaz, kadınları sömürüye ve savaşa, ayrımcılığa karşı, eşitlik, barış, özgürlük ve kendi emeklerine sahip çıkmak için örgütlü mücadeleye çağırdı.

‘EMEKÇİ KADINLAR BİRLEŞİNCE DAHA GÜÇLÜ’

Etkinlikte konuşan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, “Gün geçmiyor ki kadın cinayetleri yaşanmasın, gün geçmiyor ki çocuğunun dershane parasını ödeyemediği için intihar eden kadın haberleri duymayalım. Çalışabilecek on binlerce kadın ev içinde saçını süpürge ediyor, alın terini kaynatıyor tencerede. Binlerce kadın işsiz, işten atılmış, güvencesiz, sigortasız, sendikasız çalışmaya mahkum edilmiştir” diye konuştu.

Emekçi kadınların güvenceli çalışma ve insanca yaşam, anadilde sağlık ve eğitim hakkı, barış ve eşitlik için alanlara çıktıklarını belirten Çınar, güvenceli çalışma isteyen işçi kadınların, grevli toplu sözleşme hakkı için mücadele eden kamu emekçisi kadınların, derelerini korumak isteyen, , topraklarının altın arama şirketlerince zehirlenmesine direnen köylü kadınların, “kentsel dönüşüm” denerek evlerinin başlarına yıkılmasına karşı direnen kadınların, ev emekçisi kadınların güçlerini ve mücadelelerini birleştirmeleri gerektiği belirtti.

‘EMİNE ERDOĞAN SINIFININ KADINI’

Emine Erdoğan’a ayrımcılığa karşı özgürlük için yaptığı hizmetler nedeniyle Brüksel’de ödül verilmesine değinen Çınar, “her gün yaşanan kadın cinayetlerine karşı, tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınlar için kılını kıpırdatmayan Emine Erdoğan, kendi sınıfının, uluslararası tekellerin ve onların işbirlikçisi AKP’nin temsilcisi olduğu için o odüle layık görülmüştür. Biz de kendi sınıfımızın, emekçilerin, ezilenlerin kadınlarını seçeceğiz” dedi.

Çınar, “Gelecek güzel günler emekçi kadınların, işçilerin ve tüm ezilenlerin ve bizlerin çocuklarının gençlerinin kollarında yükselecektir.” dedi.

Etkinlik, Emek Kadın Korosu’nun seslendirdiği türküler, yöre sanatçılarının türküleri eşliğinde çekilen halaylar ve semahlarla sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetlerine karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Eskişehirli Kadınlardan 8 Mart Çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa