29 Eylül 2011 06:08

POSCO’nun temeli halka rağmen atıldı

Ali Kahya halkı ve Kocaeli Çevre Hareketi’nin tüm tepki ve engelleme çabalarına rağmen Posco Demir Çelik Fabrikasının temel atma töreni dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.Temel atma törenini protesto etmek isteyen Kocaeli &Cce

POSCO’nun temeli halka rağmen atıldı
Paylaş

Temel atma törenini protesto etmek isteyen Kocaeli Çevre Hareketi üyeleri, Ali Kahya Belediyesi eski hizmet binası önünde polis barikatı ile karşılaştı. Fabrikanın kurulacağı Turnaoğlu Mahallesi’ne yürümek ve bakanlara hazırladıkları dosyayı sunmak isteyenler polis tarafından engellenirken, durumu protesto etmek için kısa süreli bir oturma eylemi gerçekleştirildi.

Polis barikatı önünde Kocaeli Çevre Hareketi adına basına kısa bir açıklama yapan TMMOB Kocaeli İKK Sözcüsü Nedim Kara uzun zamandır Kocaeli’de kendini yenilemeyen ve düşük maliyetle çok kâr elde etmek isteyen işletmelerin faaliyet yürüttüğünü belirtti. Kara, sorunlar ile baş edilemez duruma geldiğini aktarırken Kocaeli’de bir tane daha sanayi kuruluşuna yer olmadığını belirtti. Kara aylardır fabrikanın yapımına engel olmak için mücadele ettiklerini belirterek temel atma töreni gerçekleştirilse de mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ören: BDP'nin meclise dönmesi sevindirici

SONRAKİ HABER

Atılan işçilere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...