05 Mart 2011 11:03

Yeşil alana konut bloğu projesi

MİMARLAR Odası Mesleki Denetimde ÇED (Mimari Çevresel Etki Değerlendirme) Kurulu , Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin 6 bin 579 metrekalerlik yeşil alan üzerine 83 konuttan oluşan bir konut bloğu projesi olduğunu açıkladı.MİMARLAR AÇIKLAMA YAPTIMimarlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziosmanpaşa&rsq

Yeşil alana konut bloğu projesi
Paylaş

MİMARLAR Odası Mesleki Denetimde ÇED (Mimari Çevresel Etki Değerlendirme) Kurulu , Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin 6 bin 579 metrekalerlik yeşil alan üzerine 83 konuttan oluşan bir konut bloğu projesi olduğunu açıkladı.

MİMARLAR AÇIKLAMA YAPTI

Mimarlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziosmanpaşa’nın Bağcılar Mahallesi’ndeki yeşil alanın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildiği ve imar planı çalışmaları yapıldığı belirtildi.

27 KATTAN OLUŞUYOR

Yeşil alan üzerine yapılacak olan konut bloğunun 6 bodrum kattan oluşan bir baza üzerine silindirik yapılı 27 kattan oluştuğu, binaların Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki bazı hususlara uymadığı vurgulandı.

ÇEVRE DOSTU MALZEME

Açıklamada, Ankara kentinde yeni inşa edilecek binalarda yapı yoğunluğuna, sosyal ve yeşil donatılara önem verilmesi, kentin, ülkenin ve dünyanın geleceği açısından önemli olan çevre dostu malzeme ile çevre dostu tasarımlar yapılması gerektiği ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evlerde bombayla yaşıyoruz

SONRAKİ HABER

Felsefe Olimpiyatı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...