05 Mart 2011 06:16

İşçiyi duymadı patrona koşa koşa gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 236 metre yüksekliğiyle Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'nin açılışını yaptı. Aynı Başbakan, inşaat sırasında bir işçinin ölümü, işçilerin ücretlerinin verilmemesi nedeniyle süren direniş döneminde ise işçilerin tüm çağrı

İşçiyi duymadı patrona koşa koşa gitti
Paylaş

AKP Milletvekili Vahit Kiler'ın kardeşi Nahit Kiler’e ait inşaatın açılış törenine Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, “Bu eserin seyir terasıyla da İstanbul'un güzelliklerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtma konusunda önemli bir hizmet göreceğine inanıyorum” dedi. Bu yapılanlarla İstanbul’un hayat kalitesinin biraz daha arttığını iddia eden Erdoğan, yapılan binayla İstanbul’u bir dünya şehri yapma hedefine biraz daha yaklaştıklarını savundu.

YA YAPAN İŞÇİLER?

Açılış töreninde yokmuş gibi davranılan işçiler ise inşaatın yapımı sırasında tam bir eziyet yaşadı. Başbakan’ın sözleriyle “hayat kalitesini artıran” inşaat sırasında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Serkan Çetin isimli işçi inşaatın 52. katından düşerek yaşamını yitirdi. İşçiler kazayla ilgili yaptıkları eylemde "Kaza değil cinayet sorumlusu hükümet" sloganıyla tepkilerini dile getirmişlerdi.

ÜCRETLER DE ÖDENMEDİ

Sapphire inşaatı yaşanan iş cinayetinin yanı sıra, ödenmeyen ücretlerle de gündeme geldi. 1 yıla yakın ücretlerini alamayan işçiler şantiye önünde yaptıkları 35 günlük direnişin ardından patronla görüşebildiler. Ancak patron işçilere ahlaksız teklifte bulundu. Patron Kiler ücretleri ödemek için işçilerden kendi yazdığı abasın açıklamasını okumalarını istedi. Bu kabul edilmeyince bu kez ücretlerin ödenmesi sırasında zorla "Bir ay boyunca verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilerim" yazılı kağıtları işçilere imzalattı. İşçiler, özür dilenecek bir şey yapmadıklarını ancak yaşadıkları maddi zorluk nedeniyle mecbur imzaladıklarını söylediler. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar iş, barış, eşitlik için alanlarda

SONRAKİ HABER

İHD kadına yönelik şiddet raporunu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...