17 Şubat 2011 03:49

‘Eylem yapma ihtimali’nden tutuklandılar!

BATMAN’da mahalle aralarında yapılan kimlik kontrolleri sırasında gözaltına alınan iki çocuk, ‘Eylem yapma ihtimali var’ gerekçesiyle tutuklandı.Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat öncesi Batman’da polisin mahallelerde yaptığı kimlik kontrolü sırasında g&o

‘Eylem yapma ihtimali’nden tutuklandılar!
Paylaş

BATMAN’da mahalle aralarında yapılan kimlik kontrolleri sırasında gözaltına alınan iki çocuk, ‘Eylem yapma ihtimali var’ gerekçesiyle tutuklandı.
Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat öncesi Batman’da polisin mahallelerde yaptığı kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan, R.Ş. (15) ve S.S. (15) adlı 2 çocuk tutuklandı. Akşam saatlerinde savcılığa çıkarılan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 çocuk, ‘Örgüt üyesi olma ihtimali ve eylem yapma ihtimali’ iddiasıyla tutuklanarak Batman M Tipi Cezaevine gönderildi.
15 ŞUBAT BASKINLARI
Öte yandan 15 Şubat öncesi polis ülkenin pek çok ilinde yüzlerce eve baskın düzenledi. Baskınlarda birçok kişi yapılacak eylemlere katılma ihtimalleri nedeniyle gözaltına alındı. Baskınlarda evler didik didik arandı ve dağıtıldı. Gözaltına alınanlar arasında çocuklar da var.
Hakkari’de polis Biçer, Yenimahalle, Gazi, Karşıyaka ve Bulak mahallelerinde bir çok eve baskın düzenledi. Evlerin didik idik arandığı baskınlarda gözaltına alınan 16 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Van’da ise sabah saatlerinde Hacibekir ve Süphan mahalleleri başta olmak üzere 15 ayrı adrese baskın düzenlendi. Yüzlerce polisin katıldığı baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı.
İSTANBUL’DA 35 KİŞİYE GÖZALTI
İstanbul’un çeşitli ilçelerinde de polis tarafından iki gündür yapılan ev baskınları ve kimlik kontrollerinde gözaltına alınanların sayısı 35’e çıktı. Gözaltına alınanların çoğunun çocuk ve öğrenciler olduğu öğrenilirken, avukatlar gözaltı gerekçesine ilişkin bilgi alamıyor. 15 Şubat öncesi İstanbul polisi alarma geçti. 11 Şubat’tan itibaren İstanbul’da olağanüstü önlemler alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri, Bağcılar, Pendik, Kâğıthane başta olmak üzere birçok ilçede evlere baskınlar düzenlendi ve iki günde gözaltına alınanların sayısı 35’e çıktı. Gözaltına alınanların 14’ünün İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi, 3’ünün ise çocuk olduğu bildirildi. Avukatlara ise, ‘gizlilik’ kararı olduğu gerekçesiyle gözaltı nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Öte yandan Taksim, Tarlabaşı ve birçok merkezde polisin yaptığı kimlik kontrolleri ‘adeta sıkı yönetim görüntüsü’ verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri kurtarma çalışmalarına ara verildi

SONRAKİ HABER

Yürüyüşlere polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa