04 Mart 2011 13:48

İşçiye ısınmak da mı yasak?

Sendikal hakları için direnişe geçen Bericap işçilerine yapılan baskılar “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Direniş çadırları yıkılan, polisin saldırısına maruz kalan işçilerin ateş yakarak ısınması da engellenmeye çalışılıyor. Patronun talebi üzerine polis ve itfaiye gelerek inceleme yaparken. Baskılara tepki gös

İşçiye ısınmak da mı yasak?
Paylaş

Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü oldukları için işten atılan işçiler 71 gündün fabrika önünde direniyorlar. Direniş yerinde görüştüğümüz işçilerden biri “Mücadelemiz aynı heyecan ve moralle devam ediyor, havanın çok soğuk olmasına rağmen kendimiz çevredeki firmalardan 1 kamyona yakın yakacak tahta aldık. Burada varilin içinde ateş yakmamıza bile tahammülü yok patronun. Hemen itfaiyeyi aramış olacak ki önce itfaiye öncüleri, sonra polisler, ardından da tekrar 2 itfaiye gelip bileri kontrol etti. Yine eşyalarımızı koyduğumuz yere yeni tel örgü çektiler. Böyle yaparak bizleri yıldıracaklarını sanıyorlar. Fakat yanılıyorlar bu yaptıkları bizden ne kadar korktuklarının bir göstergesidir” diye konuştu.

Başka bir işçi ise “Soğuk ve her türlü baskı bizi yıldıramaz. Ne olursa olsun biz direnişi sürdürmeye kararlıyız” diye söze başladı. Ekmek kavgası verdiklerini dile getiren işçi, şöyle devam etti: “Burada ateş yakıp ısınmaya çalışmamız bile onları rahatsız ediyor. Sanki fabrikayı yakacağız. Bizim fabrikaya verecek zararımız yok. Çünkü biz oraya zarar vermek değil, içeri girip çalışmak istiyoruz. Yıllardır Bericap’ı biz Bericap yaptık. Verdiğimiz emeklerle.”

Direnişteki bir başka işçi de, direnişteki 92 işçinin kararlılığını dile getirdi. İşçi “Sabah geldiğimizde pankartlarımız sökülüp yere atılmış. Bu ve buna benzer müdahaleler bizleri hiçbir şekilde yıldıramaz” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beklenti küçük, zam daha da küçük

SONRAKİ HABER

İktisat öğrencileri AKP’nin icraatlarını masaya yatırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...