16 Eylül 2011 06:54

Tavır Kültür Sanat Festivali başlıyor

YAYIN hayatında  30 yılı geride bırakan “Kültür Sanat Yaşamında Tavır” dergisi 16-18 Eylül tarihleri arasında Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı’nda kültür sanat festivali düzenliyor.Edebiyat temalı tartışmaların olacağı festivalde bir dizi etkinlik de yapılacak. Edebiyatta tekelleşme olgusunun da tartışılacağı f

Tavır Kültür Sanat Festivali başlıyor
Paylaş

YAYIN hayatında  30 yılı geride bırakan “Kültür Sanat Yaşamında Tavır” dergisi 16-18 Eylül tarihleri arasında Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı’nda kültür sanat festivali düzenliyor.

Edebiyat temalı tartışmaların olacağı festivalde bir dizi etkinlik de yapılacak. Edebiyatta tekelleşme olgusunun da tartışılacağı festivalde  alternatif kitap fuarları oluşturmaya dönük çalışmalar hedefleniyor. İdil Kültür Merkezi tarafından düzenlenen  festivalde Cezmi Ersöz, Mehmet Özer, Güngör Gencay, İbrahim Karaca, Ruhan Mavruk, Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner, Metin Yeğin’in imza günleri ve söyleşileri yer alacak.

Festivalde ilk gün Şiir Gecesinde Mehmet Özer şiir üzerine söyleşi yapacak. Ardından kitaplarını imzalayacak.  Akşam saatlerinde kısa filmler gösterilecek. 2. gün ise”Kitabı Halka Ulaştırmak ve Alternatif Kitap Fuarları Yaratmak” başlıklı sohbete Osman Yeşil (YAR Yayınları) Muzaffer Erdoğdu (Pencere Yayınları) Güngör Gencay (Gerçek Sanat Yayınları) katılacaklar. ‘ Edebiyatta Star Sistemi Yaratılması ve Sosyalist Gerçekçiliğin Günümüzdeki Önemi’ üzerine Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner ve Cezmi Ersöz konuşacaklar. İdil Tiyatro Atölyesi “Bu Dağlara Bahar Gelsin Diye”  adlı oyunu sergileyecek. Grup Yorum ve konuk sanatçıların ücretsiz vereceği konserler ile  festival sonlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kömür madeni çöktü: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Tepebaşı Belediyesi 5. Pişmiş Toprak Sempozyumuna hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...