17 Şubat 2011 03:40

‘Türkülerimizi susturamazsınız’

SANATÇILAR Pınar Sağ ve Mehmet Özcan’ın 1973’de işkencede öldürülen İbrahim Kaypakka’yı andıkları için 10 ay, Ferhat Tunç’un ise Düzgün Baba Şenlikleri’nde yaptığı konuşma nedeniyle 25 gün hapis cezası almasına tepkiler sürüyor. Dün Ankara’da Yüksek Caddesi’nde bi

‘Türkülerimizi susturamazsınız’
Paylaş

SANATÇILAR Pınar Sağ ve Mehmet Özcan’ın 1973’de işkencede öldürülen İbrahim Kaypakka’yı andıkları için 10 ay, Ferhat Tunç’un ise Düzgün Baba Şenlikleri’nde yaptığı konuşma nedeniyle 25 gün hapis cezası almasına tepkiler sürüyor. Dün Ankara’da Yüksek Caddesi’nde biraraya gelen PSAKD üyeleri, “Türkülerimiz susturulamaz” dediler. Yapılan basın açıklamasına çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra, İbrahim Kaypakkaya’nın anne ve babası ile ceza alan sanatçılar da katıldı.
PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, iddia edilenin aksine Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve düşünce özgürlüğünün daha da geriye gittiğini söyledi. Gümüş, “Asırlar boyunca uygulanan baskıların, katliamların susturamadığı türkülerimizi bundan sonra daha gür bir sesle söyleyeceğiz” dedi.
Sanatçılar Sağ, Tunç ve Özcan da aldıkları cezaların Türkiye’de ifade özgürlüğünün olmadığının bir göstergesi olduğunu belirttiler.
Kaypakkaya’nın babası Ali Kaypakkaya da, Türkiye’de “demokrasi gelişiyor” diyenlere inanmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uykusuz doktor ölüm demektir

SONRAKİ HABER

Yoksulluktan sefalete bir göç hikâyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...