04 Mart 2011 11:18

Diyarbakır’da 8 Mart açıklaması

DİYARBAKIR Kadın Akademisi Derneği (KADEM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Dernek adına açıklama yapan Sabahat Çelik, dünyadaki bütün kadınların sömürünün en ağır biçimlerinin yaşadığını dile getirdi.Kürt kadınlarının verdiği özg&uum

Diyarbakır’da 8 Mart açıklaması
Paylaş

DİYARBAKIR Kadın Akademisi Derneği (KADEM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Dernek adına açıklama yapan Sabahat Çelik, dünyadaki bütün kadınların sömürünün en ağır biçimlerinin yaşadığını dile getirdi.

Kürt kadınlarının verdiği özgürlük mücadelesinden dolayı birçok baskı ve şiddete maruz kaldığına değinen Çelik, Kürt kadın hareketi aktivistlerinin gözaltında taciz ve tecavüze uğramalarının militarist politikaların ürünü olduğunu belirtti. KCK davasında yargılanan kadınları da unutmayan Çelik, KCK davası adı altında yargılanan kadın temsilcilerinin her zaman takipçisi olacaklarını ve bu tür davalarla kadın iradesinin yok edilmek istendiğini söyledi.

KADIN KATLİAMLARINA SON PANELİ

Bütün kadınları 8 Mart ruhuyla buluşmak için alanlara çağıran Çelik, “8 Mart direnişimizi, isyanımız ve mücadelemizi anlamlı kılmaktadır” dedi. KADEM, 8 Mart etkinlik programı kapsamında dernek binasında, 5 Mart’ta “Demokratik toplumu yaratalım tecavüz kültürünü aşalım” ve “Kadın katliamlarına son”konulu panel gerçekleştirecek. 6 Mart’ta ise ev ziyaretleri gerçekleştirerek kadınları, 8 Mart’ta yapılacak mitinge davet edecek. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Askeri mahkemeden 3 generalin itirazına ret

SONRAKİ HABER

Öcalan: Newroz’a kadar hükümetin tavrına bakacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa