04 Mart 2011 08:13

Mısırlılar Gazze'ye yürüyor

“25 Ocak Devrim Gençliği” kuşatmayı kırmak amacıyla Kahire’den Rafah sınır kapısına sembolik bir yürüyüş yapmayı planlıyor.Mısırlı gençler, Kahire’den başlayacak yürüyüşle 1,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmak istiyor. Yürüyüşü düz

Mısırlılar Gazze'ye yürüyor
Paylaş

“25 Ocak Devrim Gençliği” kuşatmayı kırmak amacıyla Kahire’den Rafah sınır kapısına sembolik bir yürüyüş yapmayı planlıyor.

Mısırlı gençler, Kahire’den başlayacak yürüyüşle 1,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmak istiyor. Yürüyüşü düzenleyenler Rafah Sınır Kapısı'nın bir daha kapanmamak üzere açılmasını ve Gazze halkının seyahat özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların son bulmasını istiyor.

Yarın başlayacak yürüyüşe Mısırlı vatandaşların yanında Mısır’a gelen yüze yakın yabancı dayanışmacının da katılması bekleniyor. Kuşatma altında bulunan Gazze’ye girmek için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyleyen girişimciler, bu girişimleriyle beş yıldır devam eden kuşatmayı kırmak istediklerini ifade etti.

Beş yıldan beri kuşatma altında bulunan Gazze’ye insani yardım götüren uluslararası girişimlerin çabaları işgal yönetimi kadar Mısır rejimi tarafından da engelleniyor ve Gazze’ye gitmek isteyen insanlara zorluk çıkarılıyordu. Ariş’te “Filistin'e Özgürlük” konvoyuna yapılan saldırılar henüz hafızalardan silinmiş değil. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşümden bölgesel dönüşüme: yaşam alanlarımız yok ediliyor

SONRAKİ HABER

Beşikçi'ye 1 yıl 3 ay hapis cezası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...