05 Eylül 2011 10:02

Deri işçileri grevde

DERİ sektöründe çalışan işçiler Ramazan Bayramı’nı dahi grevle geçirdi. Deri işçileri, DESA Deri’de 211 gündür, Kampana Deri’de 159 gündür ve Savranoğlu Deri’de ise 26 gündür grevdeler.Anayasal ve yasal haklarını kullanarak Deri-İş sendikasına üye olan ve bu nedenle Desa Deri, Kamp

Deri işçileri grevde
Paylaş

DERİ sektöründe çalışan işçiler Ramazan Bayramı’nı dahi grevle geçirdi. Deri işçileri, DESA Deri’de 211 gündür, Kampana Deri’de 159 gündür ve Savranoğlu Deri’de ise 26 gündür grevdeler.

Anayasal ve yasal haklarını kullanarak Deri-İş sendikasına üye olan ve bu nedenle Desa Deri, Kampana Deri ve Savranoğlu Deri’de işten çıkarılan işçiler, grevde.

Desa’da 28 Ocakta işten atılan iki işçiyle başlayan direniş bugün 211. gününde.

Firmada çalışan deri işçileri kapı önünde devam eden direnişi sahiplendi ve kapı önünde mola saatlerinde alkış ve slogan atarak Desa’yı protesto etmeye devam ediyor.

Kampana Deri’de ise olumsuz çalışma koşullarına karşı örgütlenme haklarını kullanan işçiler işverenin sendika karşıtı tutumuyla karşılaştı. 21 Mart 2011 tarihinde iki işçinin daha sonra ise 14 işçinin işten çıkarıldığı firmada grev devam ediyor. Deri işçileri, Tuzla’da bulunan Kampana Deri önünde 159 gündür eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.
Savranoğlu Deri’de ise 1 Ağustosta 3 üyenin işten çıkarılması ile işyeri önünde başlayan direniş 27. gününe ulaştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

TARİH - Wanda, Zofia ve İrena

SONRAKİ HABER

Neresi sıla bize neresi gurbet?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...