05 Eylül 2011 09:54

19 Eylül ‘Dayanışma Günü’ olarak kutlanacak

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdikleri 19 Eylül 1979’un 32. yıldönümünde 19 Eylülün bundan sonra “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılar

19 Eylül ‘Dayanışma Günü’ olarak kutlanacak
Paylaş

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdikleri 19 Eylül 1979’un 32. yıldönümünde 19 Eylülün bundan sonra “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutlanmasını kararlaştırdı.
TMMOB’dan yapılan açıklamada, bundan böyle her yıl 19 Eylülün “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutlanacağı açıklandı.

Bu yıl ilk kez “Mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz” başlığıyla kutlanacak Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, “AKP’nin gerek mesleğimize, gerekse örgütümüze yönelik ciddi karşı uğraşlar içinde olduğu günlere denk geldi. O nedenle bu ilk kutlamamızda Yönetim Kurulumuzun aldığı karar gereği ‘Mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz’ başlığını kullanacağız” denildi.

19 Eylül Pazartesi günü TMMOB, Dayanışma Günü’nü kitlesel basın açıklamaları yaparak kutlayacak.
TMMOB ayrıca 19 Eylülde Türkiye’nin her yerinde “Bu gün hepimiz TMMOB”liyiz” diyen emek ve demokrasi güçleri ile birlikte sokakta olacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Edirne’de umut yolculuğundaki 58 göçmen yakalandı

SONRAKİ HABER

Daha fazla geç kalmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa