05 Eylül 2011 09:21

CHP’den AKP’ye Deniz Feneri suçlaması

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayla ilgili olarak, baş sorumluların Türkiye’de olduğunu belirtti ve “Toplanan yardım paraları AKP’nin finansmanında kullanılmıştır” dedi.Şahin, beraberinde CHP Milletvekilleri Faik Tunay, Haluk Eyidoğan, Mehmet Ali Tomar ve Melda Onur olduğu halde “Deniz Fener

CHP’den AKP’ye Deniz Feneri suçlaması
Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayla ilgili olarak, baş sorumluların Türkiye’de olduğunu belirtti ve “Toplanan yardım paraları AKP’nin finansmanında kullanılmıştır” dedi.

Şahin, beraberinde CHP Milletvekilleri Faik Tunay, Haluk Eyidoğan, Mehmet Ali Tomar ve Melda Onur olduğu halde “Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmanın karartıldığı” gerekçesi ile Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nın önüne siyah çelenk bırakarak, burada bir basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Şahin, yeni adli yılın açılışına vurgu yaparak, “Ve biz CHP olarak, adaleti ve hukuku aramak için buraya geldik. Türkiye’nin kuşatılmış mahkemelerinde bu kavramları korumak için buradayız” dedi.

2007 yılında Almanya’daki Deniz Feneri ofisleri ve binalarının basıldığını ve ortaya büyük bir yolsuzluğun çıktığını savunan Bahri Şahin, şunları kaydetti: “ Deniz Feneri e.V davasında baş sorumlular Türkiye’dedir. Toplanan yardım paraları AKP’nin finansmanında kullanılmıştır. Adalet kavramını ağzına bile almaması gerekenler, onun adının arkasına saklansa da güneşi balçıkla sıvayamadılar. Alman savcılardan öğrendik: ’Türk Hükümeti soruşturmaya yardım etmediği gibi soruşturmayı engellemeye çalışmıştır. Soygun ve yolsuzluğun asıl ayağı Türkiye’dir.’ Bunları söyleyen Alman makamları topu Türk savcılarına atmış, ama onların elleri ayakları anında bağlanmıştır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

YARGI-SEN’den adli yıl açılış törenini protesto çağrısı

SONRAKİ HABER

'8 milletvekili hukuksuz şekilde tutuklu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...