05 Eylül 2011 09:01

Adalet Bakanı: Devlet yine ihtiyaç duyarsa Öcalan'la görüşür

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin önemli sorulara cevap verdi. Deniz Feneri davasını yürüten savcıların görevden alınması konusundaki eleştirileri 'dezenformasyon olarak niteleyen Ergin, BDP ve DTK'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşme talebine izin vermediklerini ifad

Adalet Bakanı: Devlet yine ihtiyaç duyarsa Öcalan'la görüşür
Paylaş

'KILIÇDAROĞLU BİR BİLDİĞİ VARSA AÇIKLASIN'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK tarafından Deniz Feneri Savcılarının görevden alınması sürecindeki suçlamaların “dezenformasyon” olduğunu ifade ederek, “Ne Adalet Bakanının ne de Başbakanın bu dosyaya müdahale etme hakkı yoktur. Böyle bir müdahale de olmamıştır. Kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturan bir takım konular ortaya atılmıştır” dedi.

Bakan Ergin, "Bu soruşturma üç yıldır devam ediyor. Üç yıldan beri aynı savcılar görev yapıyor. Bu süre içinde savcıların çalışmalarına kimse müdahale etmiş değil. İstedikleri delilleri toplamışlar, yurtdışında çalışma yapıp dönmüşlerdir. Bütün buralarda hiçbir müdahale söz konusu değildir" yanıtını verdi. Ergin, HSYK'nin tutuklu sanıkların şikayetlerini ele aldığını siyasi bir baskının söz konusu olmadığını ileri sürerek, sürecin Ergenekon davası ile aynı olmadığını kaydetti. Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "köstebek" iddiasının hatırlatılması üzerine, "Ben soruşturma dosyasını bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu dosyayı biliyorsa bunu paylaşması lazım. 'Delililer var' dedi, nasıl incelemiş, bu çok ciddi delilere, hangi bilgilerle ulaşmış? Bu soruların cevabını vermesi gereken Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Bir bildiği varsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna açıklaması lazım" dedi. Ceza yasalarına göre birtakım çalışmalarının olduğunu söyleyen Ergin, "Yasadan ve uygulamadan kaynaklı sorunlara ilişkin, uzun tutukluluğa ilişkin iddialar, gözaltı yakalama uygulamalarında bir takım çalışmalarımız var. 12-14 Eylül'de başsavcıların, Avrupa'dan hukukçuların, Yargıtay'daki görevlilerin katılacağı bir sempozyum olacak. Yargılamaların hızlandırılması gerekiyor. Bunun için tedbirler alınıyor" ifadesini kullandı.

BDP VE DTK ÖCALAN'LA GÖRÜŞEMEZ

BDP ve DTK'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebine ilişkin de Ergin, bugüne kadar bu taleplerin hiçbirini karşılamadıklarını belirterek, "O kararı değiştirmemizi gerektiren bir şey gözükmüyor" dedi. Avukatların İmralı'ya gidip gitmemesinin başsavcılığın tasarrufunda olduğunu iddia eden Ergin, "Devletin ilgili birimleri ihtiyaç duydukları zeminde Öcalan'la görüşmüşlerdir. Yine ihtiyaç duyarlarsa görüşürler" dedi.

LAHEY'E GİDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Ergin, Mavi Marmara konusunda ise, Ankara’nın BM’nin Mavi Marmara raporu nedeniyle değil Gazze ablukasına karşı Lahey’e başvuracağını belirterek, “Burada bir yanlış anlama var. Lahey’e gidilmesi konusu Gazze ablukasına ilişkindir. Yoksa Mavi Marmara raporunun Lahey’e gitmesi gibi bir durum yok” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Korgeneral Pekin tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘Bu bilançonun sorumlusu ulaştırma politikaları’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...