04 Mart 2011 06:13

'Diktatörler, emperyalistler defolun!'

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü bu akşam Taksim Tramvay Durağından Libya Konsolosluğu'na yürüyerek bir yanda Kaddafi diktası diğer yanda emperyalist ülkelerin baskısına karşı ayaklanan Libya halkına destek verdi.Tunus ve Mısır halkları, diktatörleri alaşağı ederken, tüm Arap Coğrafyasında da isyan sesleri yükselmeye deva

'Diktatörler, emperyalistler defolun!'
Paylaş

Tunus ve Mısır halkları, diktatörleri alaşağı ederken, tüm Arap Coğrafyasında da isyan sesleri yükselmeye devam ediyor. Son olarak Libya’da devlet başkanı Muammer Kaddafi’nin, halka saldırması, dünya kamuoyunun da tepkisini çekmişti.

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Libya konsolosluğuna yürüyerek,  ‘bölgemizde diktatörleri de emperyalistleri de istemiyoruz!’ dedi. Emek Partililer "Arap halkları yalnız değildir", "Katil ABD, işbirlikçi AKP", "İş, ekmek, özgürlük, Kahrolsun diktatörlük" sloganlarıyla yürüdü.

"Tunus ve Mısır halkları, diktatör liderleri indirerek Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki tüm halkların isyan ateşini yaktılar. Bahreyn, Yemen, Cezayir, Fas ile birlikte Libya halkı da diktatörlüğe karşı ayaklandı. Arap halklarının başkaldırısını ‘coşkuyla selamlıyoruz" diyen Emek Partililer, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Konsolosluk önünde açıklamayı okuyan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, “ Kardeş Libya halkı ile enternasyonal dayanışma içinde olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Diktatör Kaddafi'nin kiralık katillerinin halka kurşun sıkmasının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Emek Partililer halkların egemenliğine dönük emperyalist dış müdahalelerin kabul edilemez olduğunu belirtti. EMEP'liler, ABD ve AB başta olmak üzere tüm emperyalist devletlerin bölgeden elini çekmesini talep etti.

Güven Gerçek açıklamasını şu temennilerle sonlandırdı:

-Bölgemizde diktatörleri de emperyalistleri de istemiyoruz!

-Katil ABD, Ortadoğu'dan ve Kuzey Afrika'dan defol!

-Yaşasın halkların özgürlük mücadelesi!

-Yaşasın enternasyonal dayanışma!

ÖNCEKİ HABER

Libya'da çatışmalar şiddetleniyor

SONRAKİ HABER

Bölge’de 8 mart kutlamaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...