05 Eylül 2011 13:46

Mehmet Sincar unutulmadı

Cinayete kurban giden DEP’li Habib Kılıç’ın ölümüne ilişkin incelemelerde bulunmak üzere gittiği Batman’da 4 Eylül 1993’te silahlı saldırı sonucu katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ölümünün 18. yılında vurulduğu yerde anıldı.Sincar’ın vurulduğu yer olan Elma So

Mehmet Sincar unutulmadı
Paylaş

Sincar’ın vurulduğu yer olan Elma Sokak’ta yapılan anmaya BDP Batman il ve ilçe yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda Batmanlı katıldı. Sincar’ın vurulduğu yere kırmızı karanfiller bırakılarak, saygı duruşunda bulunulan anmada konuşan BDP Batman İl Yöneticisi Fikret Taşkın, Sincar ve diğer katledilen arkadaşlarının mücadelesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

KIZILTEPELİLER MEHMET SİNCAR’I UNUTMADI

Kızıltepe’de bir araya gelen yüzlerce kişi de Sincar’ı mezarı başında andı. Anmaya Sincar’ın eşi Cihan Sincar, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Mardin İl Başkanı Tarık Acay’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Kızıltepe Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen kitle, Mehmet Sincar’ın fotoğrafının bulunduğu pankart açarak, sloganlarla mezarlığa yürüdü.

Mezarlıkta yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Sincar’ın eşi Cihan Sincar, “Yüzlerce arkadaşımız sokaklarda infaz edildi. Bunlar demokrasi savaşı veriyorlardı. Ellerinde silah yoktu. Onlara söz veriyoruz, anılarına bağlı kalacağız” dedi.

Daha sonra konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ise “Her gün şehit veriyoruz. AKP, Erdoğan ve diğerleri bilsin ki ölümden, tutuklanmaktan korkmuyoruz. Zaten her gün ölüyoruz. Zaten kendi topraklarımızda tutukluyuz. Kendi topraklarımızda dilimizi konuşamıyoruz, kendi yöneticilerimizi seçemiyoruz. Seçince de ya mezara ya cezaevine gönderiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asansör Çalıştayı düzenleniyor

SONRAKİ HABER

NATO'nun füze radarı için 4 alternatif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...