05 Eylül 2011 03:14

Irkçı İngilizlere geçit verilmedi

IRKÇI örgüt İngiliz Defans Ligi’nin Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Tower Hamlets bölgesinde yapmak istediği gösteri Faşizme Karşı Birlik’in (UAF) ve sendikaların ortaklaşa düzenlediği karşı gösteriyle engellendi.Geçtiğimiz ay Londra’da yaşanan ayaklanmadan dolayı, İngiltere İçişleri Ba

Irkçı İngilizlere geçit verilmedi
Paylaş

Geçtiğimiz ay Londra’da yaşanan ayaklanmadan dolayı, İngiltere İçişleri Bakanlığının 30 gün süreyle gösteri ve yürüyüşü yasaklamış olmasına rağmen gösteri yapma kararı alan EDL, gösteri yapmak istediği bölgede kendisine toplanma alanı bulamadı. Yürüyüş yerine durağan gösteri yapacaklarını açıklayan EDL, gösteri için Alışveriş Marketler Zinciri Sainbury’s’in araba parkını seçtiğini duyurdu. Sendikaların ve bölge halkının tepkisinden dolayı Sainbury’s, EDL’in gösteri için araba parkını kullanmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Bunun üzerine, bölgede bulunan 3 değişik Pub’da toplanacağını duyuran EDL üyeleri, bu Pub’ların Cumartesi günü kepenk açmayacaklarını açıklaması üzerine kendilerine toplanma alanı bulamadı. EDL’ye karşı yapılan gösteriye aktif olarak destek veren Demir ve Deniz Yolları Sendikası RMT de EDL üyelerinin kullanacağı Metro istasyonlarını güvenlik gerekçesiyle kapattı.

Doğu Londra Camisinin bulunduğu Whitechaple Road boyunca kordon oluşturan Anti Faşistler yaptıkları karşı gösteriyle Irkçı İngiliz Defans Ligi’ni bölgeye sokmadı. Müziği Sev, Irkçılıktan Nefret Et, kampanya grubunun yol kenarında oluşturduğu mobil platformda, İtfaiyeciler Sendikası Genel Sekreteri Matt Wrack, Unite Sendikası Londra Bölge Sekreteri Peter Kavanagh, Kamu ve Ticari Sektör Sendikası PCS Genel Sekreter Yardımcısı Hugh Lanning, Öğretmenler Sendikası NUT, Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alex Kenny, Tower Hamlets Belediye Başkanı Lutfur Rahman, din adamları ve bir çok yerel aktivist birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, artan ırkçılık ve hükümetin sosyal haklara saldırılarının bir biriyle doğrudan bağlantısının olduğunun altı çizilerek, ırkçılığa karşı mücadelenin kesintilere karşı mücadeleyle birleştirilmesinin zorunluluğu vurgulandı.

Yapılan konuşmalarda ırkçı EDL ile Norveç’te 77 kişiyi katleden faşist Anders Breivik arasındaki bağa da dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuş gribinin yayılma ihtimaline karşı önlem

SONRAKİ HABER

Türkiye-İsrail gerilimi Avrupa basınının gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...