05 Eylül 2011 03:08

İki kolu olmayan tutuklu için duyarlılık çağrısı

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan bir yürüyüşte yaşanan patlama sırasında yaralanan ve iki kolunu kaybeden DYG üyesi Ergin Aktaş, tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevi’nde yaşam mücadelesi veriyor. Aktaş’ın kendi ihtiyaçlarını karşılaması için protez ellere ihtiyacının ol

İki kolu olmayan tutuklu için duyarlılık çağrısı
Paylaş
Ararat Aras

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan bir yürüyüşte yaşanan patlama sırasında yaralanan ve iki kolunu kaybeden DYG üyesi Ergin Aktaş, tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Cezaevi’nde yaşam mücadelesi veriyor. Aktaş’ın kendi ihtiyaçlarını karşılaması için protez ellere ihtiyacının olduğunu söyleyen Aktaş’ın babası Tahir Aktaş, duyarlılık çağrısında bulundu.

Oğlunun tedavisi için, tek geçim kaynağı olan kamyonlarını dahi satacağını ifade eden baba Aktaş, “Şu an tek isteğim oğluma hiç olmasa protez eller takılarak kendi ihtiyaçlarını karşılamasının sağlanmasıdır” dedi.

Aktaş’ın sağlık sorunlarıyla ilgili olarak cezaevinden mektup gönderen arkadaşları da, Aktaş’ın ihtiyaçlarını karşılayamadığına dikkat çekerek, duyarlılık çağrısında bulundu. Aktaş’ın tedavisi yapılmadan cezaevine konulduğuna dikkat çekildi. Mektupta, şunlar belirtildi: “Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesini sürdürüyor. Yapılması gereken arkadaşımızın sağlıklı bir tedavisi olması için tam teşekkülü bir hastaneye yatırılmasıdır.”

Aktaş’ın avukatı Murat Rohat Özbay da, müvekkilinin sağlık durumunun ciddi olduğunu ifade ederek, cezaei koşullarında bunu mümkün olmadığını, Aktaş’ın tahliye edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de 11 Eylül tedirginliği

SONRAKİ HABER

Kuş gribinin yayılma ihtimaline karşı önlem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...