05 Eylül 2011 03:05

Koruma altına alınan bina şehir çöplüğüne döndü

ZONGULDAK’ta, Anıtlar Kurulu tarafından 6 yıldır koruma altında tutulan lavuar (kömür yıkama tesisi) ve çevresindeki 100 dönümlük alan inşaat firmaları tarafından hafriyat dökülmesi sonucu şehir çöplüğü haline geldiŞehrin ortasında park ve bahçe şeklinde düşünülen Terakki Mahallesi&rs

Koruma altına alınan bina şehir çöplüğüne döndü
Paylaş

Şehrin ortasında park ve bahçe şeklinde düşünülen Terakki Mahallesi’ndeki lavuar alanındaki çöplere tepki gösteren pazarcı Yılmaz Hoyur, “Tarihi eserdir, sahip çıkın dediler. Yıkmadılar. Zaten Zonguldak’ın büyük bir alanını kaplıyor burası. Bu alana hafriyat ve çöp döküp kirleteceklerine burayı temizleyip daha güzel bir hale getirseler, en azından görüntü açısından güzel olur.” dedi. Büyük hafriyat kamyonlarının aracı park eder gibi yaparak lavuar alanına giriş yaptığını belirten Hoyur, “Ben pazarcıyım, her hafta çarşamba ve cumartesi günleri buraya gelip arabamı park ediyorum. Büyük hafriyat kamyonları geliyor, molozları döküp gidiyorlar. Kimse sesini çıkarmıyor. Belediye yetkililerinin haberi var mı bilmiyorum. Adam parka gider gibi aracıyla gelip hafriyatı döküyor, gidiyor. Karşıda liman var, Rus şoförler pazara malzeme almaya gelirken buradan geçiyor. Onlar bile aralarında ‘bu ne pislik’ diye konuşuyorlar. Bu rezalete öyle bakıyorlar ki insan utanıyor.” diye konuştu.

KORUMA ALTINA ALINAN ALAN ÇÖPLÜK OLDU

Soğuksu pazar yerinde 30 yıldır esnaflık yapan Muhammet Yazıcı ise yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. Şehrin göbeğine hafriyat dökenlerin cezalandırılmasını isteyen Yazıcı şunları söyledi: “Sabah iş yerime bu yoldan giderim. Bayram tatilinden sonra bu sabah iş yerime giderken baktım ki her taraf çöp, hafriyat yığını. Bayramda dökülmüş çoğu. Şehrin ortasında Belediye bunlara bakmıyor mu? Hangi kamyon geliyor, kim getiriyor, kim götürüyor? Bu kadar pislik şehrin göbeğinde, hem insanların sağlığı açısından hem de görüntü kirliliği açısından rezalet bir durum arz ediyor. Burayı ‘tarihi eser’ diye ayırmışlar; ama burası tamamen Zonguldak’ın çöplüğü haline geldi. Şehrin ortasında bu kadar pislik yazıktır. Belediye buna bir çare bulsun, ya yolu kapatsın, ya da kim döküyorsa tespit etsin. Hafriyat buraya dökülür mü ya! Çöpler buraya dökülür mü? Şu pisliğe bak ya! Bu şehrin ortasında bu pislik olur mu ya; yazık günahtır bu memlekete. Yani herkes çöpünü, molozunu, hafriyatını her şeyini buraya getiriyor, döküp gidiyor. Burası artık şehrin çöplüğü oldu. Böyle rezalet olmaz. Buna bir çare bulunsun.” (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay’dan işçi emeklilerine kötü haber

SONRAKİ HABER

‘Can’ filminin çekimleri tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...