05 Eylül 2011 02:57

Sağlık hizmeti ücretsiz ve kamu eliyle verilmeli

SES Sivas Şubesi, yaptığı yazılı açıklama ile sağlıkta özelleştirme uygulamalarına tepki gösterdi. Hükümetin özelleştirme uygulamalarını mülkiyet devrini de öngören Kamu Hastane Birlikleri Kanun Hükmünde Kararname ile devam ettirmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, hükümetin de taşeron ç

Sağlık hizmeti ücretsiz ve kamu eliyle verilmeli
Paylaş

SES Sivas Şubesi, yaptığı yazılı açıklama ile sağlıkta özelleştirme uygulamalarına tepki gösterdi. Hükümetin özelleştirme uygulamalarını mülkiyet devrini de öngören Kamu Hastane Birlikleri Kanun Hükmünde Kararname ile devam ettirmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, hükümetin de taşeron çalıştırmayı daha da perçinleyecek düzenlemeye gitmek istediği ifade edildi.

“Taşeronlara yeni haklar getiriyoruz” söylemiyle hayata geçirilmek istenen düzenlemenin aslında, taşeronluk sistemini meşru hale getirmek için hayata geçirildiği kaydedilen açıklamada, “Bu düzenlemeler, işçilerin kıdem tazminatını kaldıran, kesintileri fona aktaran ve tazminatı fondan ödemeyi öngören yasal değişikliklere karşı oluşan tepkiyi sönümlendirmek ve taşeron çalıştırılan işçilere bir takım haklar verildiğini iddia ederek yapılmak istenen değişiklikleri sorunsuz hayata geçirme tuzağından başka bir şey değildir” dendi. Açıklamada “Nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık ve sosyal hizmet”in kamu eliyle ve kadrolu-güvenceli çalışanlar tarafından verilmesi mücadelesinin sonuç alınana kadar süreceği bildirildi. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek özelleştireceği kurumları açıkladı

SONRAKİ HABER

Lazvivor’da kaza eksik olmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...