05 Eylül 2011 02:57

Gökçek özelleştireceği kurumları açıkladı

BAŞKENTGAZ’ın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı şirketlerinini özelleştirilmesi için de düğmeye basıldı. Başkan Melih Gökçek işletme ve iştiraklar Daire Başkanlığı’na talimat vererek sürecin bir an önce bitirilmesini istedi.Ankara Belediyesi’nde şu an 16 şirket bulunuyor. Ankara Bü

Gökçek özelleştireceği kurumları açıkladı
Paylaş

BAŞKENTGAZ’ın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı şirketlerinini özelleştirilmesi için de düğmeye basıldı. Başkan Melih Gökçek işletme ve iştiraklar Daire Başkanlığı’na talimat vererek sürecin bir an önce bitirilmesini istedi.
Ankara Belediyesi’nde şu an 16 şirket bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan şirketlerden özelleştirilecek olanların isimlerini Rekabet Kurumu’na bildirdi. İşletme ve İştiraklar Daire Başkanlığı Büyükşehir Belediyesine bağlı, Belbeton, Belso, Belplas, Beltaş, Belko ve Belya’yı ilk etapta özelleştirmeyi öngörüyor. Gökçek, bu şirketleri toplu halde satmayı istiyor.

Alınan bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Halk Ekmek, Anfa ve Anket AŞ, şirketini özelleştirmeyecek. Geriye kalan Belka, Portaş, Metropol AŞ, Belpa, Bugsaş’ı bu üç şirket ile birleştirilecek.

Öte yandan şirketlerinin özelleşme sürecinin hızla devam etmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ilk istifa geldi. Yaklaşık 8 yıldan bu yana Belko şirketi Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz geçtiğimiz günlerde görevi bıraktı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘F-16’lar yerleşim yerlerini vurabilsin’ talebi

SONRAKİ HABER

Sağlık hizmeti ücretsiz ve kamu eliyle verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...