04 Eylül 2011 13:14

PJAK'tan ateşkes çağrısı

Savaş ve şiddetin sorunların çözümüne katkı sağlamadığına dikkat çeken PJAK, İran'a ateşkes çağrısında bulundu.Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre; Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), son günlerde artan çatışmalı sürece ve İran'ın saldırılarına ilişkin açıklama y

PJAK'tan ateşkes çağrısı
Paylaş


Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre; Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), son günlerde artan çatışmalı sürece ve İran'ın saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Savaş ve şiddetin sorunların çözümüne katkı sağlamadığına dikkat çekilen açıklamada, PJAK'ın yeni bir ateşkes süreci geliştirme yanlısı olduğu kaydedilerek, İran'a ateşkes çağrısında bulundu. İran'ın ateşkesi kabul etmesi halinde yarından itibaren bu kararlarını uygulayacaklarını duyuran PJAK, İran'ın çağrılarına olumsuz karşılık vermesi durumunda ise, gelişmelerden bizzat İran'ın sorumlu olacağını duyurdu.

PJAK'ın kuruluşundan bu yana Kürt sorununun demokratik çözümü için ciddi bir çalışma ve mücadele içerisinde olduğu belirtildiği açıklamada, "Yürüttüğümüz mücadele Doğu Kürdistan halkımızda büyük bir umut yarattı. İran devleti partimizin yürüttüğü bu çalışma ve mücadele karşısında Kürt sorununun demokratik çözümü yerine imha konseptini esas alarak sürekli bir askeri operasyon içinde oldu. Şimdiye kadar birçok defa Kürt sorununun demokratik çözümünün gelişmesi için tek taraflı eylemsizlik süreci geliştirdik. Özellikle son bir yılda parti olarak askeri bir eylemlilik içerisine girmedik. Biz her zaman Kürt sorununun çözümünü şiddet ve savaş ile değil; demokratik ve barışçıl temelde gelişeceğine inandık ve diyalogu esas aldık" denildi.

'İRAN KABUL EDERSE ATEŞKES YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLUR'

"PJAK gerilla güçleri İran'ın bu saldırıları karşısında tarihi bir direniş sergilemiş ve bunun bir sonucu olarak İran İslam Cumhuriyeti saldırı ve şiddet yöntemleriyle amacına ulaşamayacağını anlamıştır. Bu büyük direniş sonucu büyük bir başarı elde edildi ve önemli siyasi kazanımlar sağlandı" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bu süreçte savaşın durdurulması için bazı dost kesimler ve şahsiyetler bizimle İran arasında belli bir rol oynadı. Bu dost kesimler bizden savaşın durdurulması talebinde bulundu" denildi.

"Hem bu taleplere karşılık olarak, hem de sorunların çözümünde demokratik ve barışçıl bir çözüm yöntemine inandığımız için yeni bir ateşkes sürecini geliştirmeye karar verdik" denilen açıklamada, İran'ın ateşkesi kabul etmesi durumunda, bu kararın 5 Eylül 2011 itibariyle geçerli olacağı kaydedildi. Açıklamada, aksi takdirde ise yaşanacak tüm gelişmelerden İran'ın sorumlu olacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savaş Kürtleri bir araya getirdi

SONRAKİ HABER

Yedikule Zindanı’nda barış ve kardeşlik ezgileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...