03 Eylül 2011 09:16

Belediye başkanlığı olmadı rektörlük verelim!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçimlerde 143 oy alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın yerine, 134 oyla ikinci sırada yer alan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Hasan Gö

Belediye başkanlığı olmadı rektörlük verelim!
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçimlerde 143 oy alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın yerine, 134 oyla ikinci sırada yer alan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Hasan Gönen’i atadı.

KADROLAŞMA DEĞİL Mİ?

Devletin her kademesinde kadrolaşmasını sürdüren AKP Hükümeti, üniversitelerde de kadrolaşmasını devam ettiriyor. Bunun son örneği ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin rektörlük seçimlerinde yaşandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan fakat seçimlerde başarılı olamayan Prof. Dr. Hasan Gönen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü için yaptığı atamaya yer verildi ve Osmangazi Üniversitesi’nin yeni rektörünün Prof. Dr. Hasan Gönen olduğu duyuruldu.

Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü için 11 Ağustos’ta yapılan seçimlerde 143 oy alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın ardından 134 oyla ikinci sırada yer almıştı. (Eskişehir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz yurt için kanun teklifi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu sınıra gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...