03 Eylül 2011 09:03

DB: Sonbaharda tehlikeli döneme girilecek

DÜNYA Bankası Başkanı Robert Zoellick uyardı: “Küresel ekonomi, bu sonbaharda yeni bir tehlikeli döneme girecek”. Zoellick Pekin’de katıldığı “2030 Yılında Çin’in Geleceği” konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa’daki finansal krizin, parasal birlik, bankalar ve bazı ülkelerin rekabe

DB: Sonbaharda tehlikeli döneme girilecek
Paylaş

DÜNYA Bankası Başkanı Robert Zoellick uyardı: “Küresel ekonomi, bu sonbaharda yeni bir tehlikeli döneme girecek”. Zoellick Pekin’de katıldığı “2030 Yılında Çin’in Geleceği” konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa’daki finansal krizin, parasal birlik, bankalar ve bazı ülkelerin rekabetçiliği üzerinde ciddi etkileri olan bir borç krizi haline geldiğine dikkati çekti.

ABD’nin özel sektörün desteklenmesi için vergi reformu, harcama ve borç sorunlarıyla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Zoellick, mevcut uluslararası konjonktür dikkate alındığında büyümenin yavaşladığını, güveninse zayıfladığını vurguladı. Orta gelirli ülkelerin yoksulken uyguladıkları büyüme modellerini sürdüremeyeceklerini kaydeden Zoellick, aksi halde teknolojik değişim ve yenilikçilik anlamında yüksek gelirli ülkelerle rekabeti kaybedebilme tehlikesiyle karşı karşıya oldukları uyarısında bulundu.

“Avrupa, ABD ve Çin’in kararları hepimizi etkiliyor” diyen Zoellick, dünyanın büyüme konusunda itici güce ihtiyacı olduğunun altını çizdi. (PEKİN)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’den üç film Hamburg Film Festivali’nde

SONRAKİ HABER

Zihinsel engelli genç kayboldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...