03 Eylül 2011 07:18

Adli tatil salı günü sona erecek

ADLİ tatil 6 Eylül Salı günü sona ediyor. 35 günlük tatil sonrasında yargıyı yoğun bir gündem bekliyor. 1 Ağustos günü başlayan ve yaklaşık 35 gün süren yargıda “Toplu izin kullanımı” anlamına gelen adli tatil salı günü sona erecek.Nöbetçi mahkemelerin görev aldığı adli tatilde, tutuklu

Adli tatil salı günü sona erecek
Paylaş

ADLİ tatil 6 Eylül Salı günü sona ediyor. 35 günlük tatil sonrasında yargıyı yoğun bir gündem bekliyor. 1 Ağustos günü başlayan ve yaklaşık 35 gün süren yargıda “Toplu izin kullanımı” anlamına gelen adli tatil salı günü sona erecek.
Nöbetçi mahkemelerin görev aldığı adli tatilde, tutuklusu bulunan veya acil nitelikteki davaların görülmesine devam edildi. “Terör ve organize” suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli mahkemeler de mesailerine devam etti. Adli tatil sırasında, savcılık bürolarında görevli nöbetçi savcılar, çalışmalarını sürdürürken, Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi gibi yüksek yargı organlarında da nöbetçi heyetler görev yaptı. Yeni adli yıl 6 Eylülde Yargıtayda düzenlenecek törenle başlayacak.Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak’ın açılış konuşması yapacağı törenle başlayacak olan yeni adli yılda yargıyı yoğun bir gündem bekliyor. Adli yıl açılış töreni devletin zirvesi ile yüksek yargıyı bir araya getirecek.

TÖREN ATO’DA RESEPSİYON YAPILMAYACAK

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ile Danıştay ve Sayıştay Başkanları ile askeri ve sivil yüksek yargı üyelerini bir araya getirmesi bekleniyor.

Üye sayısının 250’den 387’ye çıkarılmasının ardından her sene Yargıtay Ana Bina’da düzenlenen tören, yoğunluk nedeniyle bu sene Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar adli yıl açılış töreninde birer konuşma yapacak. Konuşmanın ardından Yargıtay Başkanı Kaynak başkanlığındaki heyet Anıtkabir’i ziyaret edecek. Her yıl adli yılın başlaması nedeniyle TBMM Havuzlu Bahçe’de verilen resepsiyon bu dönem yapılmayacak. Yargıtay Başkanlığı, son günlerde meydana gelen çatışmalarda yaşamını yitiren emniyet ve askerler ile Somali’de yaşanan insanlık dramını da gerekçe göstererek, resepsiyonun yapılmayacağını bildirdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘12 Eylül darbecilerinin peşini bırakmayacağız’

SONRAKİ HABER

Alınak BDP başkan adaylığından çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa