03 Mart 2011 13:19

iPad tanıtıldı Steve Jobs konuşuldu

DÜNYANIN önde gelen teknoloji firması Apple, tablet bilgisayarı iPad 2’yi, piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni modelin tanıtımını, kanser hastalığı nedeniyle izine ayrılan şirketin kurucu ortağı ve Genel Müdürü Steve Jobs yaptı.Çift taraflı kamera özelliğine sahip olacak iPad 2, hızı ikiye katlayan dual-core çipe ve

iPad tanıtıldı Steve Jobs konuşuldu
Paylaş

Çift taraflı kamera özelliğine sahip olacak iPad 2, hızı ikiye katlayan dual-core çipe ve 9 kat daha hızlı grafik performansa sahip.

Geçen hafta Amerikan basınında sağlığının çok kötü olduğu yönünde haberler çıkan ‘bilgisayar dehası’  Jobs’un, tanıtımda oldukça heyecanlı olduğu gözlendi: “Bu ürünün üzerinde bir süredir çalışıyorduk ve bugünü kaçırmak istemedim. Bana destek olduğunuz için teşekkür ederim.”

Bilgisayar dünyasında bir devrim olarak nitelenen iPad, 9 ayda 15 milyon sattı. iPad 2, 11 Marttan itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde satılmaya başlanacak.

Yeni modelin ABD dışındaki bazı ülkelerde satışı da mart sonunda olacak. iPad 2’nin satış fiyatı 499 dolardan başlayacak.

YENİLİKLER

iPad 2’ye eklenen iki yeni uygulama var: Video kurgu programı iMovie ve müzik kurgu programı Garage Band.
Ancak aralarından Electricpig.co.uk sitesinden James Holland’ın da bulunduğu eleştirmenler, iPad’in yazılımının geliştirilmesi gerektiğinde hemfikirler.

TABLET PİYASASI KIZIŞIYOR

Apple’in iPad ürünü 2010 eylül ayına kadar tablet PC pazarında yüzde 95 hakimiyete sahipken bu pazar payı 2010 sonunda yüzde 75’e geriledi.

Bu pay düşüşünün temel sebebi ise Google’in geliştirdiği Android işletim sistemiyle çalışan yeni ürünlerin yaygınlaşması.

Uzmanlar Apple ve Google arasındaki rekabetin 2011 ve sonrasına damgasını vuracağında uzlaşıyor.

ÖNCEKİ HABER

Şeyh Bedrettin diyarında miting

SONRAKİ HABER

Çığ ve çığlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...