02 Eylül 2011 09:37

Canlı kalkanlar Türkiye’ye döndü

ENGELLEME çabalarına ve bir arkadaşlarının asker saldırısında yaşamını yitirmesine rağmen Kandil’e giden canlı kalkanlar Federal Kürdistan Bölgesi’nde bazı temaslarda bulunduktan sonra Türkiye’ye döndü. 100 kişilik canlı kalkan grubunu Habur Sınır Kapısı’nda yüzlerce kişi karşıladı.Demokratik Toplum Kongres

Canlı kalkanlar Türkiye’ye döndü
Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), BDP ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinden oluşan 100 kişilik canlı kalkan grubunun, hava saldırılarının hedefinde olan Federal Kürdistan Bölgesi’nde yaptıkları üç günlük ziyaretleri sona erdi. Habur Sınır Kapısı’nda askerlerce 5 saat bekletildikten sonra ülkeye giriş yapan canlı kalkanlar coşkuyla karşılandı.

‘GÖZ YAŞININ RENGİ YOK’

Türkiye’ye girişin ardından sınır kapısında bekleyen kitleye seslenen Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Emine Özbek, bir an önce barışçıl ortamın sağlanması ve akan kanın durması için ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Biz acının ne olduğunu bildiğimiz için, başka annelerin yüreğinin yanmaması için Kürt ve Türk gençlerinin ölmesini istemiyoruz” dedi. Barış ortamının sağlanması için başta asker anneleri olmak üzere bütün annelere seslenen Özbek, “Gelin hep beraber akan kanın durması için el ele verelim hep birlikte barışın gelmesi için mücadele edelim. Göz yaşları ne Kürt ne de Türk anasını dinler. Annelerin gözyaşının rengi yoktur” diye konuştu.

Canlı kalkanların Federal Kürdistan Bölgesi’nde Mahmur, Hesenikê, Daratû, Grêgewrê ve Misrikê mülteci kamplarını ziyaret ettikleri öğrenildi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Şırnaklılar operasyonlara karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Silahlar konuştukça sorunlar çözülmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...