02 Eylül 2011 09:15

ABD dev bankalara dava açacak

ABD büyük bankalara mortgage kredileriyle yatırımcıyı yanılttıkları gerekçesiyle dava açacak.ABD’deki mortgage piyasasını denetimi altında bulunduran Federal Konut Finansman Kurumunun, çok sayıda büyük bankaya karşı, 2008 sonunda konut piyasasında yaşanan sıkıntılı dönemde satışa sundukları mortgage paketlerinin kalite

ABD dev bankalara dava açacak
Paylaş

ABD büyük bankalara mortgage kredileriyle yatırımcıyı yanılttıkları gerekçesiyle dava açacak.
ABD’deki mortgage piyasasını denetimi altında bulunduran Federal Konut Finansman Kurumunun, çok sayıda büyük bankaya karşı, 2008 sonunda konut piyasasında yaşanan sıkıntılı dönemde satışa sundukları mortgage paketlerinin kalitesi konusunda yatırımcıları yanılttıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığı bildirildi.
New York Times gazetesinin, konuya yakın ancak adı açıklanmayan üç kişinin verdiği bilgiye dayandırdığı haberine göre, Federal Konut Finansman Kurumunun dava açması beklenen bankalar arasında Bank of America, JPMorgan Chase , Goldman Sachs ve Deutsche Bank da yer alıyor.
Kurum temmuzda UBS’ye karşı en az 900 milyon dolarlık bir dava açmıştı. Kaynaklar, yeni açılacak davaların büyüklüğünün de bu civarda olmasının beklendiğini söylediler.
Davalarla ilgili haberin, adı geçen büyük bankaların hisselerini bugünkü işlemlerde olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.
(WASHINGTON)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den hükümete TDK ve TTK tepkisi

SONRAKİ HABER

Ağustos ayının zam şampiyonu salatalık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...