02 Eylül 2011 09:14

CHP’den hükümete TDK ve TTK tepkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumunun (TTK) tüzel kişiliklerinin kaldırılmasıyla ilgili yasa taslağına tepki göstererek “Şimdi yeniden bu kurumların özerkliğinin sağlanması gerekirken, hükümetin bu kurumları büsbütün mali destekten yoksun bırakılacak biçimde stat&uu

CHP’den hükümete TDK ve TTK tepkisi
Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumunun (TTK) tüzel kişiliklerinin kaldırılmasıyla ilgili yasa taslağına tepki göstererek “Şimdi yeniden bu kurumların özerkliğinin sağlanması gerekirken, hükümetin bu kurumları büsbütün mali destekten yoksun bırakılacak biçimde statülerini değiştirmesi çok yanlıştır. Bunu anlamak mümkün değildir. Biran önce bu girişimden geri dönülmesi ve her 2 kurumun özerkliğinin sağlanması gereklidir” dedi.

Atatürk’ün vasiyetnamesinde her iki kurumun da gelir sahibi olarak özerk kalabilmesi için Türkiye İş Bankasındaki hisselerinin nemasından yararlanmasını istediğini, bunun tenfiz memuru olarak da CHP’yi tayin ettiğini kaydeden Güneş, “CHP de uzun yıllardır bu görevi yerine getirmeye çalışmaktadır. Şurası açıktır ki, Atatürk’ün CHP’yi bu infazdan yükümlü tutması tercihi CHP’nin ulus-devletin gelişme ve güçlenmesini amaçlamasından kaynaklanmaktadır.” dedi.
(Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Şarapsız meyhanelerde Musa Anter’le sohbet

SONRAKİ HABER

ABD dev bankalara dava açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa