01 Eylül 2011 10:12

Vücut tarayıcılardan vazgeçiliyor

11 Eylül saldırılarının ardından uçaklarda yaşanacak bomba ve silahlı saldırıları önleme gerekçesiyle ABD’de ve pek çok Avrupa ülkesinde uygulamaya konan çıplak vücut tarayıcı makineler pratik testi geçemedi.Yüksek hata oranları nedeniyle Alman havalimanlarında vücut tarayıcıları uygulamasından ilk et

Vücut tarayıcılardan vazgeçiliyor
Paylaş

11 Eylül saldırılarının ardından uçaklarda yaşanacak bomba ve silahlı saldırıları önleme gerekçesiyle ABD’de ve pek çok Avrupa ülkesinde uygulamaya konan çıplak vücut tarayıcı makineler pratik testi geçemedi.

Yüksek hata oranları nedeniyle Alman havalimanlarında vücut tarayıcıları uygulamasından ilk etapta vazgeçildiği bildirildi. Konu hakkında açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Hamburg havalimanında 10 aylık test uygulamasında cihazların havalimanlarında günlük hayatta kullanılmasının teknik açıdan henüz mümkün olmadığının anlaşıldığını açıkladı. Söz konusu cihazlardan 10 ay içinde 809 bin yolcunun geçtiği ve bu yolcuların yarıdan fazlasında cihazların hatalı alarm verdiği kaydedildi. Cihazların elbiselerin bazı kısımlarını tanımadığı belirtildi. Cihazların ve teknik sistemin daha da geliştirilmesi amaçlanıyor.

İnsanların vücutlarını röntgenleyen cihazların havalimanlarında kullanılmasına sağlık ve kişisel hakların ihlali gerekçesiyle karşı çıkılıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İHD kurucularından Didar Şensoy mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Nijerya’da sel: 102 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...