01 Eylül 2011 10:08

‘Biz neyin bedelini ödüyoruz?’

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde jandarmanın ‘gözetiminde’ silahla vurulan Özel Sari’nin durumu ciddiyetini koruyor. Sari’nin eşi ise soruyor; “Biz neyin bedelini ödüyoruz?”Germencik’te Bermal Otel inşaatında çalışan Kürt işçilere yönelik 15 Temmuz’da gerçekleştiril

‘Biz neyin bedelini ödüyoruz?’
Paylaş

Germencik’te Bermal Otel inşaatında çalışan Kürt işçilere yönelik 15 Temmuz’da gerçekleştirilen linç girişimi sırasında silahla vurulan işçilerden Özel Sari, tedavi gördüğü Aydın Devlet Hastanesi’nde ameliyattan sonra durumunun giderek kötüleşmesi üzerine İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde 24 gün tedavi gördükten sonra, ailesi tarafından Diyarbakır İskanevleri Mahallesi’nde bulunan evine getirilen Sari’nin durumu ciddiyetini koruyor. Ekonomik nedenlerle 3 çocuğunu Diyarbakır’da bırakıp ekmek parası için batı illerine gittiğini belirten Sari, inşaatlarda güvencesiz, zor şartlarda çalıştığını kaydetti. Kendilerine Kürt oldukları için ayrımcılık yapıldığını ifade eden Sari, saldırının ardından kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi’nde kendisine ‘terörist’ dendiğini belirtti. İki aydır çalışmayan Sari, şimdiye kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine bin TL yardımda bulunduğunu, bu parayı kiraya vermek zorunda kaldıklarını vurguladı. “2 çocuğum öğrenci, eşim hamile, benim yaz boyunca biriktirdiklerimi hastanelere verdik. Kimse halimizi sormuyor, ilgilenmiyor. Beni asıl üzen ailemin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olmaktır” diyen Sari, bir ay sonra bir ameliyat daha geçireceğini ve bir an önce iyileşerek çalışmak istediğini söylüyor.

Saldırının şokunu henüz atlatamadıklarını belirten Özel Sari’nin eşi Figen Sari ise “Yaşananlardan kim sorumlu? Biz neyin bedelini ödüyoruz” diye sordu. Maddi imkansızlık nedeniyle eşini hastaneye götüremediklerini ifade eden Figen Sari, eşinin tedavisini gerektiği gibi yapamadıklarını dile getirdi. Figen Sari, Germencik’teki saldırı için, “İnsanlık dışı” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AİHM’den ‘kışlada ölüme’ bir ceza daha

SONRAKİ HABER

AKP’li başkandan ‘provokatif’ açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa