01 Eylül 2011 09:56

BDP ve EMEP operasyonlara karşı yürüdü

BDP ve EMEP Esenyurt İlçe örgütleri, TSK tarafından başlatılan ve 7 sivilin yaşamını yitirdiği bombardımanı protesto etti. Dün akşam gerçekleşen eylemde konuşan EMEP Esenyurt İlçe Yöneticisi Sinan Ceviz, “Türkiye’yi Demokratik Özerklik değil Öcalan’a uygulanan tecrit, operasyonlar ve Kürt siyaset&ccedi

BDP ve EMEP operasyonlara karşı yürüdü
Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Emek Partisi (EMEP) Esenyurt ilçe örgütleri, TSK’nın Kandil’e yönelik başlattığı ve 7 sivilin ölümüne neden olan bombardımanı protesto etmek için BDP İlçe binası önünden Esenyurt Meydanı’na yürüdü. “Solin bebeğin katili Erdoğan’dır” pankartı, yaşamını yitiren Solin bebek ve ailesinin fotoğrafları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterini taşıyan yurttaşlar, yürüyüş esnasında yolu trafiğe kapattı. Çevredeki halkın ve esnafların da alkış ve zılgıtlarla destek verdiği eylem meydanda yapılan konuşmalarla devam etti. Burada konuşan BDP Esenyurt Eşbaşkanı İlyas Demir yıllarca Kürtçe dili için Kürt halkı olarak bedel verdiklerini ve bu yüzden konuşmasını Kürtçe yapacağını belirttikten sonra konuşmasını Kürtçe sürdürdü.

‘ASIL BİZİM SABRIMIZ TAŞTI’

Türkiye, İran ve Suriye gibi devletlerin yıllardır Kürtler üzerinden imha ve inkâr politikası yürüttüğünü söyleyen Demir, hiçbir şekilde bu baskılara boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık sabrımız taşmıştır” sözlerinin ardından sınır ötesi operasyonların başladığını hatırlatan Demir, “Asıl bizim sabrımız taşmıştır. Yıllardır başbakanlar ve iktidarlar ‘sabrımız taştı’ diyerek operasyon yapıp, Kürtleri katlediyor. Artık yeter” şeklinde konuştu.

Demir’in ardından konuşan EMEP yöneticisi Sinan Ceviz ise, Türkiye’nin defalarca şiddete başvuran Başbakan ve iktidarlar gördüğünü ve şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığını belirtti. Türkiye’de başta AKP hükümeti olmak üzere, milliyetçi çevrelerin yarattığı ‘bölünme paranoyası’na değinen Cexiz, “Bu ülkeyi, Demokratik Özerklik bölmez. Bu ülkeyi sınır ötesi operasyonlar böler, Öcalan’a uygulanan tecrit böler, dağdakilere uygulanan siyaset yasağı böler, Kürt siyasetçilerin anadillerinde savunma yapmasına dahi izin verilmemesi böler” şeklinde konuştu.

Sinan Ceviz’in konuşmasının ardından ortak açıklamayı okuyan BDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Şafak Özanlı da barışın yolunun Öcalan’la yapılacak diyaloglarla açılabileceğini belirterek, başta operasyonlar olmak üzere, uygulanan hiçbir baskı yönteminin Kürt halkının barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyeceğini dile getirdi.

Açıklamanın ardından ise 5 dakikalık oturma eylemi yapan ve ardından dağılmaya hazırlanan kitleye polis saldırdı. Uzun süre devam eden gerginliğin ardından kitle dağıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer, Çalık’a rant kapısı

SONRAKİ HABER

AİHM’den ‘kışlada ölüme’ bir ceza daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa