01 Eylül 2011 09:44

Yasak bitti, tezgahlar balıkla doldu

Av yasağı kalktı, tezgahlarda balık türü çoğaldı. Fiyatların yarı yarıya düştüğü tezgahlarda taze hamsi, palamut ve istavrit de yerini almaya başladı. Havaların güzel seyretmesi nedeniyle ağların dolu geldiğini belirten balıkçılar fiyatların daha da düşeceğini söyledi. Av yasağının da tam uygulanmasından memnun kala

Yasak bitti, tezgahlar balıkla doldu
Paylaş

Balıkçı Murat Can, beklenen miktarda balığın tutulduğunu söyledi. Şu an hamsi, palamut, istavrit ağırlıklı denize çıkıldığını belirten Can, “Şu an için talep de yoğun olduğu için istediğimiz fiyatı da tutturamadık. Diğerlerine göre biraz yüksek ama bir iki gün içinde piyasa oturur” dedi.

BALIK FİYATLARI DÜŞECEK

Fiyatlarda düşüş başladığını ifade eden Can, “Hamsinin fiyatı bir ay önce buzhane olmasına rağmen 15-20 lirayken şu anda kilosu 7 liraki bu çok iyi bir rakam. Geçen sene hava muhalefetinden dolayı fiyat 11-12 liraydı. Havalar iyi gittiği, fırtına olmadığı sürece halkımız taze ve ucuz balık yemeye devam edecek” diye konuştu.

“Fiyatlar daha düşer mi?​” sorusuna Can, “Hamsi düşer. Beklentimiz 4 liraya kadar inmesi. Ama çinekopta yasak tam olarak uygulandı. Çinekopta, sarıkanat türünde, palamutta yasağı tam olarak uyguladılar. Beklentimiz lüfer balığı. Lüfer ve palamutun bol olması denizlerin güzelleşmesi demek” karşılığını verdi.

Şu an hava muhalefeti olmadığını belirten Can, “Gece fırtınası yoktu. Sular gayet iyiydi. İyi olduğu içinde bayağı bir miktar tutuldu. Umulan miktar tutuldu. Av yasağı kendini gösterdi. Meyvelerini yemeye başladık yavaş yavaş” dedi.

TEZGAHTA ETİKETLER DEĞİŞTİ

Tezgahlarda fiyat etiketlerini değiştiren balıkçı Adem Gün ise fiyatların düşmeye devam edeceği görüşünde.
İndirime gittikleri için etiketleri yenilediklerini söyleyen Gün, “Dün hamsi yoktu mesela. İstavritin kilosu 20 liraydı bugün 8 liraya düştü. Her balıkta yüzde 50 indirim var. Hamsi ilk çıktığı için 10 lira ama gün geçtikçe düşer. 5 liraya kadar düşebilir. 200 gramlık palamutun fiyatı 20 liraydı 12’ye kadar düştü. Daha da düşer” şeklinde konuştu. Balıkçıların fiyatların düştüğünü söylemesine rağmen bazı müşteriler ise fiyatları yüksek buldu.

6 lira civarında beklediği hamsinin fiyatının 10 lira olduğunu belirten Sami Turgut isimli vatandaş, “Balık almaya geldim ama pahalı gözüküyor. Yeni çıktı bakalım ne olacak fiyatlar. 10 lira diyorlar, bizim tahminimiz 6-7 liraydı. Palamut almayı düşünüyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saat farkı ile işsiz değiller

SONRAKİ HABER

İhracat 130 milyar dolara yaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa