01 Eylül 2011 09:38

Çankaya’da engelsiz sokaklar çoğalıyor

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen engelsiz sokak düzenlemelerini yerinde inceledi.Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre yol seviyesine indirilen yüksek kaldırımları dayanıklı bazalt taşı ve kendi imalatı olan engelli izi parkeleriyle kap

Çankaya’da engelsiz sokaklar çoğalıyor
Paylaş

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen engelsiz sokak düzenlemelerini yerinde inceledi.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre yol seviyesine indirilen yüksek kaldırımları dayanıklı bazalt taşı ve kendi imalatı olan engelli izi parkeleriyle kaplayan Çankaya Belediyesi ekipleri, ortopedik ve görme engelli yurttaşların sokağı rahat kullanımını sağlıyor.

Yüksel Caddesi ve Konur, Karanfil sokaklarda bitirilen engelsiz yaya bölgesi düzenlemelerinden sonra yeni bir uygulamaya girişen Çankaya Belediyesi, yüksek yaya kaldırımlarını kaldırmaya başladı.

Merkezden başlayan “Engelsiz Çankaya” çalışmalarını bazı semtlerde yeni açılan sokaklara da taşıdıklarını ifade eden Tanık, inceleme gezileri sırasında vatandaşların memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirterek, “Şu an Kızılay yaya bölgesi çevresinde çeşitli sokakları engelsiz hale getirdik. Arkadaşlarımız şu an Kızılay’da Bayındır Sokak ve Birlik Mahallesi’nde çeşitli sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız bu örnek çalışmayı tüm Çankaya'ya taşımak" dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TTB’den Süreyyapaşa tepkisi

SONRAKİ HABER

Liman işçileri bayramı direnişle selamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa