01 Eylül 2011 09:37

TTB’den Süreyyapaşa tepkisi

SÜREYYAPAŞA Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İrfan Yalçınkaya, bayram mesajında “Allah”ı baştabip ilan etti.  Yalçınkaya’nın hastanenin internet sitesinde yer alan mesajında şöyle denildi: “Hastalıklarımıza şifa, dertlerimize derman veren; kainatın (evrenin) mutlak (ger&ccedi

TTB’den Süreyyapaşa tepkisi
Paylaş

SÜREYYAPAŞA Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İrfan Yalçınkaya, bayram mesajında “Allah”ı baştabip ilan etti.  

Yalçınkaya’nın hastanenin internet sitesinde yer alan mesajında şöyle denildi: “Hastalıklarımıza şifa, dertlerimize derman veren; kainatın (evrenin) mutlak (gerçek) anlamda Başhekimi (Baştabibi) olan yüceler yücesi Allah’ın bizlere armağanı olan Ramazan (Oruç) bayramı münasebetiyle tüm ‘Süreyyapaşa Ailesi’ni tebrik ediyorum. Yine bu vesileyle ‘mabedimize namahrem eli değmesin’, ‘ezan-ı Muhammed’i yurdumuzun üstünde ebedi inlesin’ ve ‘bu cennet vatanımıza alçakları uğratmamak’ için varını yoğunu, en değerli emanet olan canlarını ortaya koyan aziz gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı bir kere daha sunuyorum”. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Söz konusu ‘mesajı’, laiklikten sabıkalı bir siyasi iktidar döneminde sağlık ortamımızın ne hale geldiğini gösteren bir ‘ibret belgesi’ olarak kamuoyunun bilgisine sunuyor ve 13 Mart 2011’deki ‘Çok Ses, Tek Yürek Mitingi’nde yer alan bir pankartı polemik konusu yapıp ‘Biz Dr. Che’nin değil, Mustafa Kemal’in izindeyiz’ diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soruyoruz: Şimdi ne yapacaksınız?​” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beni bekleme kaptan

SONRAKİ HABER

Çankaya’da engelsiz sokaklar çoğalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...