01 Eylül 2011 09:04

İkizdere Derneği’nde yeni dönem

RİZE’nin İkizdere Vadisi’nde Hidroelektrik Santrallere (HES) karşı mücadele yürüten İkizdere Derneği’nin yapılan genel kurulunda başkanlığa Süleyman Durmuşoğlu getirildi. HES’lere karşı verilen mücadelede yeni bir dönem başladığını ifade eden Durmuşoğlu, artık İkizdere Vadisinde yeni bir HES yapımına asla izin vermey

İkizdere Derneği’nde yeni dönem
Paylaş

RİZE’nin İkizdere Vadisi’nde Hidroelektrik Santrallere (HES) karşı mücadele yürüten İkizdere Derneği’nin yapılan genel kurulunda başkanlığa Süleyman Durmuşoğlu getirildi. HES’lere karşı verilen mücadelede yeni bir dönem başladığını ifade eden Durmuşoğlu, artık İkizdere Vadisinde yeni bir HES yapımına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

İkizdere Derneği Başkanlığı’na seçilen ve görevi Musa Yılmaz’dan devralan Durmuşoğlu, yaptığı açıklamada, yeni dönemde derneklerinin kurumsal yapısını güçlendireceklerini belirterek, bu kapsamda İstanbul’da da bir şube açmayı planladıklarını söyledi. İkizdere’deki köy ve dernek başkanlarının doğal yönetim kurulu üyeleri olduğunu ifade eden Durmuşoğlu, birlik, beraberlik ve kararlılık içerisinde bundan sonrada çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

HES’LERE İZİN VERMEYECEKLER

Önceki yönetim kurulunun bölgeyi tehdit altına alan hidroelektrik santral projelerine karşı verdiği mücadeleyi artırarak sürdüreceklerini ifade eden Durmuşoğlu, şöyle konuştu: “Bu konuda bütün demokratik haklarımızı kullanacağız. Önceki yönetimimizin HES projelerine karşı yaptığı bazı itirazlar var. Bu itirazları takip ederek süreci devam ettireceğiz. İkizdere Vadisi’nin alt kısımlarında yapılan HES’lerin vadiye ne kadar zarar verdiği görüldü. Artık bu andan itibaren vadinin hiçbir noktasında HES yapımına asla müsaade etmeyeceğiz. Birinci derece de öncelimiz HES’lerle mücadele olacaktır.”
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma öncelikli bölgeler arasında yer alan 74 kilometre uzunluğundaki İkizdere Vadisi boyunca 26 HES projesinin yapımı planlanıyor. Vadide yapımı tamamlanan bir proje elektrik üretimine geçerken iki HES projesinin ise yapımı sürüyor. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

Geçmişten günümüze halkların özlemi barış

SONRAKİ HABER

Yüzyıldır taşa şekil veriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...