01 Eylül 2011 13:03

Polis gazı barış mitingini iptal ettirdi

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle, "Ölüm değil, yaşam kazansın" şiarıyla yapılacak miting öncesi yürüyüş düzenleyen binlerce kişinin, miting alanına giriş yaptığı esnada çıkan gerginlikte polis kitleye gaz bombaları ile müdahale etti. Miting, 3 kişinin yaralandığı ve 33 kişinin gözaltına al

Polis gazı barış mitingini iptal ettirdi
Paylaş

Tepe Natilius Alışveriş Merkezi önünde toplanan binlerce barışsever, "Ölüm değil, yaşam kazansın" şiarıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak miting için alana doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından kitlenin alana giriş yaptığı esnada, gerginlik çıktı. Gerginlikle birlikte polis kitleye gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

Kitlenin alana girişi devam ederken, müdahaleye taşlarla karşılık veren gençlere polis ikinci defa müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, biri çocuk 3 kişi de yaralandı. Tertip komitesi üyelerinin araya girmesiyle müdahale sona ererken, miting saygı duruşu ile başladı. Ancak, alanın girişinde gerginliğin devam etmesi, gözaltı ve yaralıların olması nedeniyle Miting Tertip Komitesi, polisin tavrını kınamak amacıyla programı iptal etti. Yaşanan olaylar nedeniyle, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, BDP milletvekilleri Altan Tan ve Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sanatçı Ferhat Tunç'un da katıldığı miting başlamadan sonlandırılırken, kitle dağılmaya başladı. (İSTANBUL)


MİTİNG TERTİP KOMİTESİ ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Müdahaleye karşı taş ve molotoflarla tepki gösterilmesi üzerine Kadıköy savaş alanına dönerken, mitinge katılan 4 yurttaşın yanı sıra Miting Tertip Komitesi üyesi 7 kişi miting sonrası polislerce gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 11 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürerken, mitingin iptal edilmesi üzerine geldikleri Kadıköy'den Sancaktepe'ye dönen bir midibüsü durduran polislerin, aralarında BDP il yöneticilerinin de bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Tartaklanarak gözaltına alındıkları belirtilen BDP üyeleri Serkan Nama, Sedat Ateş, Hasan Ali Karakuş, Bilal Güvercin, Nesim Kılıç, Osman Güvercin, Nurettin Engin, Şenol Karakuş, Mustafa Çelik, Ahmet Deng, Erdal Aslantaş, Fesih Doğaner, Rıdvan Demir, Engin Aras, Yunus Yılmaz, Hüsnü Köse, İsmail Gürmen, BDP İl Yöneticisi Halil Salık ile ismi öğrenilemeyen bir kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Müdahale sırasında yaralanan ve daha sonra gözaltına alınan 3 kişi ise Üsküdar Doğancılar Polis Karakolu'na götürüldü.

Son gözaltına alınanlarla birlikte, miting esnasında çıkan olaylarda ve sonrasında gözaltına alanların sayısı 33'e çıktı.

ÖNCEKİ HABER

Meral Tahta yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kredi kartı batığında Adana lider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa