01 Eylül 2011 07:27

‘CIA, Libya’ya 1500 savaşçı getirdi’ iddiası

CIA’in 1500 kişiyi Kaddafi güçlerine karşı savaşması için Afganistan’dan Libya’ya getirttiği iddia edildi.Pakistan Gazetesi The Nation’a konuşan kaynaklar Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinden 1500 savaşçıyı Libya'da Kaddafi güçlerine karşı savaşmak

‘CIA, Libya’ya 1500 savaşçı getirdi’ iddiası
Paylaş


Pakistan Gazetesi The Nation’a konuşan kaynaklar Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinden 1500 savaşçıyı Libya'da Kaddafi güçlerine karşı savaşmak üzere götürdüğünü belirtti. Kaynaklar, “Gelenlerin birçoğu Afganistan’dan getirilen Özbekler ve İranlılar’dı. Bu insanlar Özbek tarzı şalvarlar giyiyordu ve Libya kentlerinde savaşırken görüldüler” dedi.

El Cezire muhabirinin bu savaşçıları farkettiği ancak Libyalı muhalif kuvvetlerin muhabirin görüntü almasını engellediği iddia edildi.

Pakistan kenti Quetta’daki kaynakların da Afganistan’dan yasadışı bir şekilde İran üzerinden Libya’ya gitmeye çalışan çok sayıda kişinin Pakistan’a girerken Belucistan’da yakalandıkları ifade edildi. Çoğunluğu çocuk 60 kadar Afgan’ın Pakistan’ın güneybatısında bir nakliye aracının içerisinde boğularak öldüğü de tespit edildi.

Quetta’da 100’den fazla göçmenin de sınıra 20km kala bir aracın içerisinde yakalandığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Metiner: Ses bana ait, ifadeler değil!

SONRAKİ HABER

Meral Tahta yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...