16 Şubat 2002 22:00

EMO'da kıran kırana mücadele

Bugün yapılacak seçimlerde, Demokrat Mühendisler ile MHP destekli Meslekte Birlik grubunun çıkartacağı iki listenin kıran kırana yarıştığı genel kurulun dünkü bölümünde konuşmacılar özelleştirmeye karşı mücadelenin önemine dikkat çektiler.

Paylaş
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin Genel Kurulu başladı. Mustafa Kadıoğlu öncülüğündeki Demokrat Mühendisler ile Zafer Tekbudak'ın başında olduğu Meslekte Birlik gruplarının kıran kırana çekişeceği genel kurulda seçimler bugün yapılacak. DSİ Toplantı Salonu'nda başlayan ve yönetime aday olan iki grubun, üyelerini bugünkü seçime katma çabası dolayısıyla izleyici sıkıntısı çeken kongrenin birinci günü oldukça sönük geçti. MHP'nin desteklediği ve devletin tüm olanaklarını kullanarak, yüzlerce mühendisi Ankara'ya taşıyan Meslekte Birlik grubu birinci gün kongre salonuna gelmedi. Bugün yapılacak seçimlerde Demokrat Mühendisler'in Mustafa Kadıoğlu, Kemal Ulusaler, Olgun Yurt, Hüseyin Önder, Abbas Öztürk, İzlem Gözükeleş, Hüseyin Salık'tan oluşan listesi ile Meslekte Birlik grubunun Zafer Tekbudak, Cengiz Otlu, Sefa Aslan, Cevdet Aslan, Hüseyin Öztürk, Mustafa Özcan ve Nevzat Koç'tan oluşan listesi yarışacak. İki grubunda tüm gücüyle katılacağı seçimlerin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. Yaklaşık 8 bin 200 üyesi bulunan odanın seçimleri öncesinde de her iki grupda üyelerin kongreye ilgi göstermesi için yoğun faaliyetlerde bulundu. Demokrat Mühendislerin önergesiyle divan başkanlığına Sıtkı Çiğdem'in getirildiği kongrede yapılan konuşmalarda özelleştirmelere karşı mücadele edilmesi gerekliliği öne çıktı. EMO Ankara Şube Başkanı Tuncay Atman, hükümetin uyguladığı IMF ve Dünya Bankası politikalarla mühendislerin hızla yoksullaştığını belirterek, ülke kaynaklarının toplumun refahı için değil hortumcular için seferber edildiğini dile getirdi. EMO'nun gelecek dönemde de özelleştirmelere karşı ve hak arama mücadelesinde emek cephesiyle birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Atman, mühendislerin sendikalaşması için çalışmaların hız kesmeden sürmesi gerektiğini ifade etti.

Etkin mücadele çağrısı EMO Genel Başkanı Ali Yiğit de, hükümetin ülke yönetimini IMF'nin eline teslim ettiğini belirterek, enerji sorunu tartışmalarının enerji mülkiyetinin kimde olacağına indirgendiğini kaydetti. Yiğit, enerji alanında yapılan özelleştirmelerle mülkiyetin sermayenin eline sunulduğunu ve yapılan tüm özelleştirmelerin olumsuz sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Yiğit, EMO'nun kaynaklarının kamu yararına kullanılması için yürüttüğü mücadelenin süreceğini kaydetti. Çalışma raporunun okunmasının ardından söz alan Mustafa Kadıoğlu, seçilecek olan yönetimin aktif 7 kişi ve onları izleyecek pasif üyelerden oluşmaması gerektiğini söyleyerek, üyelerin tüm gücüyle desteklediği ve çalışmalarına bire bir katıldığı bir süreç yaşanması gerektiğini dile getirdi. Hükümetin son niyet mektubuyla da tam bir teslimiyet içinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Kadıoğlu, daha etkin EMO ve daha etkin TMMOB ile bu saldırılara karşı konulması gerektiğini kaydetti. Kadıoğlu, demokrasi, barış ve emek mücadelesi için işyerlerinin sorunu üzerinden ülke sorunlarının buluşturulması ve danışma kurullarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Zorunlu devamsızlık!

SONRAKİ HABER

'İnsan hakları tretmana tabi tutulamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...