01 Eylül 2011 04:07

Kadına yönelik şiddet bayramda da sürdü

KADINA yönelik şiddet bayramda da hız kesmedi. Antalya, Kocaeli Bursa ve Mersin’de 4 kadın yumruk, bıçak ve silahla yaralandı. Sakarya’da bir kadın eşi tarafından tabancayla öldürülürken, Hatay’da da denizden kadın cesedi çıktı.Bayramın birinci günü bir kadın daha devlet tarafından korunamayarak öldü

Kadına yönelik şiddet bayramda da sürdü
Paylaş

Bayramın birinci günü bir kadın daha devlet tarafından korunamayarak öldürüldü. Sakarya’nın Karapürçek ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde iki oğlu ve bir kızıyla birlikte eşinden ayrı yaşayan 39 yaşındaki Asiye Özcan, daha önce kendisine defalarca şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma cezası almış olan Ali Yaşar Özcan tarafından tabancayla vurularak öldürüldü

Gündelik işlerde çalışarak çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan Asiye Özcan’ın, eşi Ali Yaşar Özcan’a boşanma davası açtığı öğrenildi. Ali Yaşar Özcan hakkında eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla birçok kez işlem yapıldığı ve Özcan’a evden uzaklaştırma cezası verildiği belirtildi.

SOKAKTA BIÇAKLANDI

Antalya’ya bağlı Güvenlik Mahallesi’nde oturan Perihan Armutçu, bir süre önce ayrıldığı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla barışmak için evine gelen eski sevgilisi E.T. ile apartman önünde tartışmaya başladı. Barışma teklifini kabul etmeyen Armutçu’yu darp ettiği öne sürülen zanlı, eski sevgilisini sol bacağı ve kolundan bıçakla yaraladı. Çevredeki vatandaşların araya girmesinin ardından zanlı E.T, bir otomobile binerek kaçtı.

AYRILMAK İSTEDİ VURULDU

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki TOKİ konutlarında oturan Cüneyt Koç ile imam nikahlı eşi Emine Ş., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Koç, yanında bulunan tabancayla imam nikahlı eşi Emine Ş’yi sağ bacağından yaraladı. Olay yerinde bulunan vatandaşların 112 Acil Ambulansına haber vermesinin ardından yaralı kadın Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay yerinden kaçan Koç, bir süre sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.Zanlı emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cüneyt Koç, emniyette verdiği ifadesinde, Emine Ş ile bir süre önce karşılıklı ayrılma kararı aldıklarını daha sonra kendisinin ayrılmak istememesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını, bu nedenle eşini yaraladığını söylediği öğrenildi.

12 BIÇAK YARASI

Bursa’nın Karacabey’in Akçasusurluk köyünde oturan 35 yaşındaki Hacer A., eşi Hacı A’ya (41) ayrılmak istediğini söylemesi üzerine çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Hacı A, eşini 12 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Olaydan sonra Karacabey Devlet Hastanesine götürülen Hacer A, buradaki müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Yaralamadan sonra kaçan Hacı A, jandarma ekiplerince yakalandı.

YUMRUKLA HASTANELİK ETTİ

Mersin’de kocasının yumruklu şiddetine maruz kalan bir kadın ağır yaralandı. Burun kırılan ve yüzü kanlar içinde kalan kadın ambulansla kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay Mezitli İlçesi Menderes Mahallesi Akıncılar Sitesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, daha önce eşi ile aralarındaki problem nedeniyle karakolluk olan Saliha Ö. (56) eşi Ahmet Ö. ile yine tartıştı. Tartışma sonrası Ahmet Ö. 2 çocuğunun gözleri önünde eşine saldırdı.

Saliha Ö. aldığı yumruk darbeleri ile baygınlık geçirince çocukları tarafından özel bir tıp merkezine götürüldü. Durumunun ağır olması üzerine Saliha Ö. buradan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Ahmet Ö. polis tarafından göz altına alınırken yaralı kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

DENİZDEN KADIN CESEDİ ÇIKTI

Hatay’ın Samandağ ilçesinde festival alanı yakınındaki sahilde denize giren vatandaşlar, suda bir kadın cesedi olduğunu görünce jandarmaya haber verdi.

Sudan çıkarılan cesedin 38 yaşındaki Süreyya Tut’a ait olduğu belirlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD ‘terörle savaş’ adına 10 yılda 4 trilyon dolar harcadı, 225 bin kişi öldürdü

SONRAKİ HABER

Köylerine dönmenin umuduyla yaşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...