03 Mart 2011 11:09

Kanser fabrikası istemiyorlar

İSKENDERUN Sarıseki halkı termik santrale karşı mücadelesini sürdürüyor. Her fırsatta termik santrali istemediklerini ifade eden halk önceki gün bir eylem yaptı. Yapılan eylemde termik santralin kanser saçan bir tesis olduğu vurgulanarak, ne Sarıseki’ye ne İskenderun’a ne de Türkiye’ye kurulmasını istemediklerini ifade ett

Kanser fabrikası istemiyorlar
Paylaş
Cumali Akkaş

KADINLAR ÇOĞUNLUKTA

Çoğunluğunun kadınların oluşturduğu eylemde Sarıseki halkı pazar yeri civarında bir araya geldi.
Sarısekililere, Emek Partisi İskenderun ilçe örgütü ve çeşitli siyasi partilerin milletvekili aday adayları da destek verdi.
Eylemde ilk olarak konuşan Gülnaz Kıllı, Sarıseki halkı olarak ne Sarıseki’de ne İskenderun’da ne de Türkiye’de termik santral istemediklerini ifade etti.  Sarıseki’ye yıllar önce kurulan asit tesisinin beldeyi sağlık açısından kötü etkilediğini dile getiren Kıllı, tesisin kurulmasının ardından doğan çocuklarının sakat doğduğunu söyledi.

17 TERMİK SANTRAL

Termik santralin de beldelerine ölümden başka bir şey getirmeyeceğini ifade eden Kıllı, bölgeye bir değil beş değil tam 17 tane termik santral kurulmak istendiğine dikkat çekti. Bu santrallere ruhsatın kim tarafından nasıl verildiğini bilmediklerini söyleyen Kıllı, “Geçmişte büyüklerimizi kandırmışlar bir şey olmaz diye ama bizi kandıramayacaklar. İstediğimiz tek şey temiz havamız, güzel körfezimiz ve doğamız” dedi.

Daha sonra siyasi partilerin Hatay milletvekili aday adayları birer konuşma yaptı. Adaylar yaptıkları konuşmalarda seçildikleri takdirde termik santrallere karşı duracaklarını iddia ettiler.
 

EĞER SAMİMİLERSE...

Son olarak konuşan Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur, konuşan aday adaylarına atıfta bulunarak, “Burada konuşan siyasi partilerin milletvekili aday adayları termik santrale karşı olduklarını söyledi. Eğer gerçekten samimiyselerbütün İskenderun halkını termik santrale karşı örgütlesinler, sokağa çıkarsınlar halkı” diye konuştu. Emek Partisi olarak doğayı insanı ve sağlığı tehdit eden termik santrallere karşı dün olduğu gibi bugün de karşı olduklarının altını çizen Bulgur, “Yarın da bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.  (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB'de yaşananlara sessiz kalmayacağız

SONRAKİ HABER

Bu yazıyı (beğen, paylaş, yorum yap)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa