31 Ağustos 2011 09:48

Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel gazetecilerin yargılanmalarının tutuksuz biçimde yapılması gerektiğini savundu.Sertel, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Biz basın meslek örgütleri olarak 64 gazetecinin hapiste olduğu, gazeteciler al

Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel gazetecilerin yargılanmalarının tutuksuz biçimde yapılması gerektiğini savundu.

Sertel, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Biz basın meslek örgütleri olarak 64 gazetecinin hapiste olduğu, gazeteciler aleyhine 10 bine yakın davanın yürütüldüğü bir ortamda ‘kimin gazeteci’ olup olmadığının değil, basın özgürlüğü üzerindeki ağır baskıların ve doğru, objektif, tarafsız haber yapmayı tehdit eden unsurların sorgulanmasını, çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

İki yıl önce yine 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir toplantı yaparak, tutuklu gazetecilerin özgür yargılanması istemini dile getirdiklerini hatırlatan ve bu isteği yineleyen Başkan Atilla Sertel, gazetecilerin bombaya, silaha, teröre karşı barıştan yana olduklarını belirttti. Sertel, tüm insanlık aleminin Ramazan Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladığını sözlerine ekledi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi görüşüne giden ailelere müdahale

SONRAKİ HABER

İHD: Türkiye kayıplar sözleşmesini imzalasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...