31 Ağustos 2011 09:23

Adı değişince zararları ortadan kalkıyor mu?

YAYDIKLARI elektromanyetik radyasyon dolayısıyla birçok hastalığı tetiklediği için baz istasyonlarına gösterilen tepkileri azaltmak için cep telefonu operatörlerinin yöntemleri gittikçe çeşitleniyor.   GSM operatörleri saat kulesi, reklam tabelası, park tabelası, baca görünümlü baz istasyonların

Adı değişince zararları ortadan kalkıyor mu?
Paylaş

YAYDIKLARI elektromanyetik radyasyon dolayısıyla birçok hastalığı tetiklediği için baz istasyonlarına gösterilen tepkileri azaltmak için cep telefonu operatörlerinin yöntemleri gittikçe çeşitleniyor.   

GSM operatörleri saat kulesi, reklam tabelası, park tabelası, baca görünümlü baz istasyonlarından sonra tepkileri azaltmak için baz istasyonlarının adının değiştirilmesini istediği ortaya çıktı.

Habertürk gazetesinin haberine göre kansere yol açtığı iddiasıyla halkın tepkisine neden olan baz istasyonlarının adı değişiyor. Cep telefonu operatörleri, “baz istasyonu” isminin halk arasında olumsuz anıldığını belirterek, bunun yerine “iletişim altyapısı”, “iletişim merkezi” gibi yeni isimler kullanılmasını istedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kısa süre süre önce İstanbul’da GSM operatörlerinin de hazır bulunduğu bir toplantı yaptı.

BAZ İSTASYONU KÖTÜ ANILIYORMUŞ

Toplantıda, halkın cep telefonu baz istasyonlarına yönelik tepkileri de gündeme geldi. Cep telefonu operatörleri, halk arasında baz istasyonlarına, tepki doğuran olumsuz pek çok çağrışımı da beraberinde getiren anlam yüklendiğini belirtti.

Operatörler, baz istasyonları yerine “iletişim alt yapısı”, “iletişim merkezi” gibi yeni isimler kullanılmasını istedi. Cep telefonu operatörleri, bu yönde yapılacak bir değişikliğin hem sektörü hem “algılar” üzerinde yaratacağı olumlu etkiyle halkı rahatlatacağı ileri sürüldü. BTK talebi dinledi ve yerinde buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkçılar ‘Vira bismillah’ dedi

SONRAKİ HABER

Gölgesi ‘Balıkçı’nın Bodrum’a hediyesi ağaçlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...