31 Ağustos 2011 09:22

Balıkçılar ‘Vira bismillah’ dedi

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı günün ilk saatleriyle birlikte kalktı. Hazırlıklarını tamamlayıp balığa çıkan balıkçılar geçen yıl yaşadıkları hayal kırıklığına karşın bu yıl palamut ve hamsi bolluğu bekliyor.Yaklaşık dört aydır yasak nedeniyle balığa çıkmayan balıkçılar “Vira bismillah

Balıkçılar ‘Vira bismillah’ dedi
Paylaş

Yaklaşık dört aydır yasak nedeniyle balığa çıkmayan balıkçılar “Vira bismillah” diyerek yola çıktı. Günün ilk saatlerinde balığa çıkan balıkçılar geçen yıl iyi bir sezon geçirememekten yakınıyordu. Ancak balıkçıları bu yıl başta palamut olmak üzere bol balık bekliyor.

AV YASAĞI SADECE BALIKLARIN ÜREME DÖNEMİNDE VAR

Balık avı yasağı bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal koşullar göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla sadece balıkların genel üreme dönemi göz önüne alınarak düzenleniyor.

BALIKÇILARA “SON DAKİKA” HATIRLATMASI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başlayacak olan deniz av sezonu dolayısıyla balıkçılara “Son dakika” uyarılarında bulundu. Bakanlık, 20 santimetreden küçük lüfer, 45 santimetreden küçük orfoz avlanmasının cezaya tabi olduğunu anımsatırken, hamsi avcılığında gündüz av yasağı ve tekne başına günlük av kotası uygulaması ile hamsilerin taşınacağı kasalar için getirilen ağırlık ve standart ölçü uygulamasının bu av sezonunda da devam edeceğini bildirdi.

GÜNDÜZ HAMSİ AVLAMAYIN!

Bakanlık balıkçılara şu uyarılarda bulundu:
“-Bazı balık türlerinin avlanabilir boy sınırları değiştirilmiştir. Yapılan bu değişikliğe göre, Lüferin avlanabilir boy uzunluğu 14 cm’den 20 cm’ye, orfoz ve lagos balıklarında ise 30 cm’den 45 cm’ye çıkarılmıştır.

Hamsi avcılığında gündüz av yasağı ve tekne başına günlük av kotası uygulaması ile hamsilerin taşınacağı kasalar için getirilen ağırlık ve standart ölçü uygulaması bu av sezonunda da devam edecektir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samanyolu’nun ilk gerçekçi bilgisayar simülasyonu yapıldı

SONRAKİ HABER

Adı değişince zararları ortadan kalkıyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa