31 Ağustos 2011 09:13

Ramazan’da Kürtlerin üzerine bombalar yağdı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan bir yandan bu aya “hürmet” ve “sabır”dan bahsederken, diğer yandan uçaklar aralıksız gerilla alanları ve köyleri bombaladı.Başbakan Erdoğan, 14 Ağustosta yaptığı konuşmasında “Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın mil

Ramazan’da Kürtlerin üzerine bombalar yağdı
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan bir yandan bu aya “hürmet” ve “sabır”dan bahsederken, diğer yandan uçaklar aralıksız gerilla alanları ve köyleri bombaladı.

Başbakan Erdoğan, 14 Ağustosta yaptığı konuşmasında “Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Ramazan ayı bitmeden ikinci yarısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) uçaklar hükümetin emri ile gerillanın denetimindeki alanları bombalamaya başladı. 17 Ağustosta başlayan bombardımanda gerillanın kontrolündeki 8 bölge olan Kandil, Xakurke, Xinere, Metina, Zap, Haftanin, Garê ve Zagros’u bombaladı.

21 Ağustosta Kandil’e yapılan hava saldırısında Ranya’ya bağlı Kortek köyünde sivil bir araç hedef alındı. Aralarında biri 6 aylık bebek olmak üzere 4 çocuk ve iki kadının bulunduğu aynı aileden 7 kişi katledildi. Sınırötesi saldırıların durması için 27 Ağustosta  16 ilden hareketle başlayan canlı kalkan eylemi, sınırda devlet güçlerinin kanlı saldırısıyla karşılaştı. 28 Ağustos’ta Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan askerlerin açtığı ateş sonucu göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Bu olay Erdoğan’ın 14 Ağustostaki, “bıçak kemiğe dayanmıştır” ifadesinden sonra yaşandı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

7 ayda 18 milyon turist

SONRAKİ HABER

Canlı kalkanların mülteci kamplarına ziyaretleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa