03 Mart 2011 10:49

İBB'de yaşananlara sessiz kalmayacağız

TÜRK-İŞ’e bağlı 8 sendika merkezi yaptıkları ortak açıklamayla İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) çalışan Belediye-İş Sendikası üyesi işçilerin Hizmet-İş’e geçirilmesine tepki gösterdi. Sendikalar 9 Martta saat 12.00’de belediye önünde yapacakları eyleme tüm emek dostlarını katılmaya

İBB'de yaşananlara sessiz kalmayacağız
Paylaş

Ortak açıklama Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, TOLEYİS Genel Başkan Yardımcısı Necati Aktaş imzasıyla yayınlandı.

HAPİS CEZASI VERİLMELİ

İşçilerin baskı ve zorla Belediye-İş’ten istifa ederek Hizmet-İş’e geçmeye zorlandığı belirtilen açıklamada, “Bazı Büyükşehir Belediyesi idarecilerinin de aktif olarak içinde yer aldığı bu operasyon aynı zamanda belediyenin mekanları ve olanakları kullanılarak yürütülmektedir” dendi. Yakın zamanda bu tür baskılarla Orman-İş, Tek Gıda- İş, Hava-İş ve Petrol-İş’in de karşılaştığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere, Anayasa ve çalışma hayatını düzenleyen yasalara aykırı olduğu ifade edildi. Açıklamada Türk Ceza Kanunu’nun 117. maddesinde yer alan “Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya ... zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü hatırlatıldı.

EYLEM YAPILACAK

Referandum döneminde emekçilere özgürlükçü bir anayasa vaat edenlerin, yapılan değişikliklerle sendikal örgütlenmenin önünün açıldığını müjdeleyenlerin, İBB’de yaşananlar hakkında bir şeyler söylemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Siyasi iktidarın ve bürokratların desteğiyle sendikacılık yapanlarınsa ‘yandaş’ sendikacılığın çıkar yol olmadığını, işçi sınıfı tarafından kabul görmeyeceğini bilmeleri gerekir” dendi.    

Bizler, genel merkezleri İstanbul’da bulunan Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş olmak üzere belediye yöneticilerinin hukuka saygıya çağırıldığı açıklamada, yaşananlara seyirci kalınmayacağı belirtilerek “Bu amaçla 9 Mart 2011 tarihinde saat: 12.00’de, Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasına tüm emekçileri ve emek dostlarını davet ediyoruz” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın posta işçileri 8 Mart’ı kutluyor

SONRAKİ HABER

Kanser fabrikası istemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...