31 Ağustos 2011 08:52

Ettore Scola sinemayı bıraktı

İTALYA’nın önemli yönetmenlerinden Ettore Scola “Artık üretim ve dağıtım süreçleri benim mantığımla uyuşmuyor” diyerek sinemayı bıraktı.Fransız aktör Gerard Depardieu ile beraber bir film hazırlığında olan Scola, “Her şey hazırdı, ama sonunda, bunu yapamayacağımı anladım. Bu tamamen doğal bir karar” ded

Ettore Scola sinemayı bıraktı
Paylaş

Fransız aktör Gerard Depardieu ile beraber bir film hazırlığında olan Scola, “Her şey hazırdı, ama sonunda, bunu yapamayacağımı anladım. Bu tamamen doğal bir karar” dedi. 80 yaşındaki yönetmen, “Artık üretim ve dağıtım süreçleri benim mantığımla uyuşmuyor. Benim için, seçme ve vazgeçme özgürlüğü en temel şey. Kendimi yavaş yavaş piyasanın kurallarına uymak zorunda hissettim ve özgürlüğümü kaybetmeye başladım” diyerek, sinema sektörünün içindeki sorunlara dikat çekti.

1974 yapımı, “Nous nous sommes tant aimés” filmiyle uluslararası düzeyde  başarı kazanan Yönetmen Ettore Scola, bu filmde İkinci Dünya Savaşı sonrası İtalyan toplumunu anlatmıştı. 1977 yılında ise Sophia Loren ve Marcello Mastroianni’nin rol aldığı ‘Une Journée Particuliére’ (Mükemmel bir gün) filmini yöneten Scola, 1980 yılında Cannes Film Festivali’nde ‘La Terrasse’ adlı filmiyle ‘En İyi Senaryo’ ödülünü, 1995 yılında, ‘Le Roman d’un Jeune Homme Pauvre’ filmiyle Venedik’de ‘Altın Aslan’ ödülüne almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hasta la Vista’ büyük ödülü aldı

SONRAKİ HABER

Acı karşısında sağır kalanların cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa