31 Ağustos 2011 08:50

‘Hasta la Vista’ büyük ödülü aldı

KANADA’da düzenlenen 35. Montreal Film Festivali’nde büyük ödül Belçikalı yönetmen Geoffrey Enthoven’ın yönettiği ‘Hasta la Vista’ adlı filme verildi. ‘Hasta la Vista’ engelliler ve cinsel haklar için çalışan Amerikalı fizikçi Asta Philpot’un hikayesini anlatıyor. Filmde, yolcu

‘Hasta la Vista’ büyük ödülü aldı
Paylaş

KANADA’da düzenlenen 35. Montreal Film Festivali’nde büyük ödül Belçikalı yönetmen Geoffrey Enthoven’ın yönettiği ‘Hasta la Vista’ adlı filme verildi. ‘Hasta la Vista’ engelliler ve cinsel haklar için çalışan Amerikalı fizikçi Asta Philpot’un hikayesini anlatıyor. Filmde, yolculuk esnasında bekaretlerini kaybetmek isteyen biri kör, biri felçli, biri de tekerlekli sandalyeye mahkum üç gencin İspanya seyahatleri konu ediliyor.

İspanyol Vicente Aranda başkanlığındaki jüri aynı zamanda, ‘Jüri Özel Büyük Ödülü’nü Japon yönetmen Masato Harada’nın ‘Chronicle of My Mother’ adlı filmine verirken,’ En İyi Yönetmen’ ödülü ise ‘Der Brand’ın yönetmeni Alman Brigitte Maria Bertele verildi.

‘En İyi Kadın’ oyuncu ödülü, ‘Here Without Me’deki rolü ile İranlı oyuncu Fatameh Motamed- Arya’nın olurken, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında ise ‘Kret’ filmindeki performansıyla Borys Szyc’in ve ‘Playoff’un oyuncusu Danny Huston arasında paylaştırıldı. Son olarak jüri, ‘En İyi Senaryo’ dalında ‘L’art d’aimer’ filminin senaristi Emmanuel Mouret’i ödüle değer buldu.

Festivalde Mustafa Nuri’nin ‘Vücut’ ve Cemil Ağacıkoğlu ‘Eylül’ isimli filmleri de festivalin ‘İlk Filmler Dünya Yarışması’ bölümünde yer almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP’den Yeni Şafak'a ambargo

SONRAKİ HABER

Ettore Scola sinemayı bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...